You are here:

Hbo-/wo-afstudeerstage ICT/ Data Analyse ICT-Dienstverlening

Company
De Belastingdienst
Type
Internships
Location
Utrecht
Sector
Data Science, IT
Required language
Dutch, English
Website
http://bit.ly/belastingdienst-vesting

Description

De verkeerstoren van de ICT-dienstverlening, zo noemen we ons team Operations Bridge. In deze ICT-stage help je mee de bewaking binnen dit team te verbeteren met behulp van data science. Ervaren collega’s staan altijd voor je klaar om je te helpen. Kom werken in deze veelzijdige en leerzame stage vanuit de Belastingdienst in Apeldoorn.

Dit doe je bij de Belastingdienst

Het team Operations Bridge bewaakt de ICT-ketens van de Belastingdienst. Als master- of hbo-student ICT gebruik je data-analyse voor verbeteringen in de keten. Denk aan een onderzoek welke analyses het beste gebruikt kunnen worden voor onze ICT-data. Of aan SentimentAnalyse, Applicatie/Platform verstoring classificatie of outlier detectie. Hoe we de opdracht gaan vormgeven, hangt af van je persoonlijke interesse en de verwachtingen vanuit de opleiding. We zetten de onderzoeksvraag dus uit in overleg met jou.
Je voert databewerkingen en -analyses uit, bijvoorbeeld in Splunk of Python. Het resultaat van jouw stage kan bijvoorbeeld een interactief dashboard zijn, waarin we deze analyses visualiseren. Als stagiair maak je echt onderdeel uit van Data Center Services en ben je van harte welkom op al onze collegiale bijeenkomsten. Je werkt met vakmensen die hun kennis graag met je delen. En krijgt alle hulp die je nodig hebt. En als je jouw stage succesvol hebt afgerond met een adviesrapport van formaat, praten we graag met je verder over eventuele vervolgstappen binnen onze organisatie.

Een bijzondere baan, omdat...

  • je werkt in een grote IT-organisatie waar stagiairs van harte welkom zijn: onze stagiairs van nu zijn de collega's van morgen.
  • je start bij een werkgever die ervoor zorgt dat Nederland blijft draaien.
  • we de exacte invulling van je afstudeeronderzoek in overleg met jou bepalen.
  • je samenwerkt met en veel leert van ervaren data analisten en ICT'ers.
  • we je veel mogelijkheden, vrijheid en verantwoordelijkheid bieden.
  • we de mogelijkheid bieden om na je studie bij ons in dienst te komen.

Wanneer past deze baan bij je?

  • Je volgt een hbo-opleiding of master in ICT of data science.
  • Je hebt al een duidelijk beeld hoe je jouw stageopdracht wilt invullen, hoe je dat wilt bereiken en wie je daarvoor nodig denkt te hebben.
  • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.
  • Je hebt kennis van de ICT-infrastructuurlogging. Denk aan operating systems (bijvoorbeeld *nix en Windows), netwerk, security-devices en applicatielogging.

Jouw competenties

  • Initiatief
  • Samenwerken
  • Plannen en organiseren
  • Zelfontwikkeling

Solliciteren voor een stage

Stagevacatures worden meerdere keren per jaar opengesteld, met name in februari en september. Als je in februari solliciteert, dan start je in september en andersom. Open sollicitaties zijn helaas niet mogelijk. Het sollicitatietraject voor stagiairs bij de Belastingdienst bestaat uit 3 stappen.

Tijdens deze stappen willen we zoveel mogelijk te weten komen over jou, maar we laten je uiteraard ook uitgebreid kennismaken met ons. Daardoor weten we zeker dat er een match is van beide kanten. Nieuwsgierig geworden? Bekijk snel onze stagevacatures.

Sollicitatie + selectie

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen. 

Sollicitatiegesprek of selectiedag

Per telefoon of e-mail nodigen we je uit voor een sollicitatiegesprek of selectiedag. Een selectiecommissie zal je vervolgens beoordelen op de competenties die in de vacaturetekst zijn beschreven.

Terugkoppeling

Na een positieve uitkomst van je sollicitatiegesprek of de selectiedag, doorlopen we samen met jou de stappen die nodig zijn om te kunnen starten met de stage! 

Meer over de sollicitatieprocedure?

Neem contact op met Bianca Slooven-Uenk, stagecoördinator Informatie Voorziening 

Meer over de vacature?

Neem contact op met Yvonne Beekman, stagecoördinator Informatie Voorziening 

Solliciteer direct

Reageer t/m 29 februari 2024