You are here:

Duaal leertraject hbo ICT versneld

Company
De Belastingdienst
Type
Vacancy
Location
Utrecht
Sector
Data Science
Required language
Dutch, English
Website
http://bit.ly/belastingdienst-vesting

Description

Jouw hbo-diploma halen, meteen in de praktijk toepassen wat je leert én tegelijkertijd salaris ontvangen? Zodra je jouw hbo-diploma hebt behaald, direct een vaste baan? Dat kan bij ons! In dit hbo ICT duale leertraject haal je jouw hbo-diploma terwijl je werkt. En omdat wij jouw studie betalen, bouw je geen studieschuld op! Je bent vanaf het eerste moment belangrijk voor Nederland, omdat technologie nu én in de toekomst heel erg belangrijk is voor de Belastingdienst.

Dit doe je bij de Belastingdienst

Binnen het versnelde traject kies je voor de richting software engineering. Na ongeveer 3 jaar ben jij de trotse bezitter van een hbo-diploma van een NVAO-geaccrediteerde hbo-ICT-opleiding. Naast je opleiding werk je in de IT-organisatie van de Belastingdienst. Je gaat in een scrumteam aan de slag met gave IT-projecten. Samen met bevlogen IT-collega’s van verschillende niveaus en leeftijden werk je aan hetzelfde doel: mooie producten opleveren.

Ben jij klaar om je kennis in de praktijk te brengen, een goed salaris te verdienen én je hbo-diploma te behalen? Meld je dan snel aan. Het traject start 26 augustus 2024 en er is maar een beperkt aantal plekken. Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Bart? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Dat kan. We organiseren voorlichtingsavonden op 29 februari 2024 een online Q&A en op 11 april 2024 een open avond op locatie. Om je in te schrijven voor 29 februari klik hier en om je in te schrijven voor 11 april klik hier.

Heb je inhoudelijke vragen? Neem contact op met Lia of Wendy. 
Heb je vragen over het proces? Neem contact op met onze adviseur werving en selectie Laura.

Een bijzondere baan, omdat...

  • je werken en leren combineert en wat je hebt geleerd meteen toepast.
  • werken en leren in een hybride vorm (op locatie en thuis) plaatsvindt.
  • we diverse community’s kennen die toffe activiteiten organiseren, waaronder Jong IT en Belastingdienst Jong.
  • de producten waar jij aan meewerkt belangrijk zijn voor de financiële gezondheid van Nederland.
  • technologie een grote rol speelt binnen de Belastingdienst. Ook na je opleiding krijg je daarom volop de kans om te blijven groeien, op persoonlijk én professioneel gebied.

Wanneer past deze baan bij je?

  • Je bent kort geleden gestart met een hbo- of wo-opleiding in een technische richting (zoals informatica, informatiekunde, kunstmatige intelligentie of wiskunde) en geeft de voorkeur aan leren en werken tegelijk.
  • Je hebt minimaal 45 studiepunten behaald of behaalt deze studiepunten in het studiejaar 2023-2024. Geef het aantal behaalde studiepunten aan in je motivatiebrief.
  • Je vindt IT erg leuk. Dat blijkt bijvoorbeeld uit IT-projecten of opdrachten die je hebt uitgevoerd voor je werk, school of als hobby en kunt dit aantonen in je motivatiebrief.

Jouw competenties

  • Analyseren
  • Samenwerken
  • Plannen en organiseren
  • Resultaatgerichtheid
  • Zelfontwikkeling

Solliciteren bij de Belastingdienst

Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

Sollicitatie + selectie

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen. 

Voorselectietest

Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van de test duurt ongeveer 120 minuten. De test kan in de meeste gevallen thuis worden gemaakt. 

Sollicitatiegesprek

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een sollicitatiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie aan de hand van een competentiegericht gesprek.

Assessment

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd. 

Arbeidsvoorwaarden

We nodigen je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding, treffen we samen verdere voorbereidingen voor jouw eerste werkdag! Wil je alvast meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Op P-direkt vind je informatie over onderwerpen zoals financiën, vrije dagen, loopbaanontwikkeling, rechten en regels en nog veel meer.

Meer over de sollicitatieprocedure?

Neem contact op met Laura de Jonge- van den Dikkenberg, adviseur Werving & Selectie 

Meer over de vacature?

Neem contact op met Wendy van der Linden, coördinator 

Solliciteer direct

Reageer t/m 20 mei 2024