You are here:

Scriptiestage

Company
SiRM
Type
Scriptant
Location
Utrecht
Sector
Strategy Consultancy
Required language
Dutch, English

Description

Masterscriptie bij SiRM

Ben je geïnteresseerd in strategie consultancy en in gezondheidszorg? Je bent van harte welkom om te solliciteren voor een stageplek. We zijn op zoek naar gedreven collega’s, die leergierig en kwaliteitsgericht zijn. De sollicitatieprocedure voor een stageplaats bestaat uit één dagdeel met daarin twee gesprekken en een case die je zelfstandig maakt. Daarnaast maak je kennis met de stagebegeleiders van SiRM.

We gaan samen op zoek naar een onderwerp voor je onderzoek, passend bij jouw studie en bij SiRM. Hieronder staan vast drie mogelijke onderwerpen.

Arbeidsmarkt in de zorg

Veel zorgaanbieders hebben moeite om aan voldoende verpleegkundig personeel te komen. Zij geven steeds meer uit aan ingehuurd personeel niet in loondienst om ‘de gaten te vullen’. We willen graag de samenhang tussen de regionale arbeidsmarkt en de mate waarin zorgaanbieders met personeel niet in loondienst werken, onderzoeken. Denk aan vragen als: Hoe is de krapte op de arbeidsmarkt zorg gekoppeld aan overige arbeidsmarkten, hangt inzet van personeel niet in loondienst af van de regionale arbeidsmarkt of van het bestuur van een zorgaanbieder, hangt inzet van personeel niet in loondienst samen met salarisontwikkeling, et cetera. Er zijn veel publieke gegevens per regio beschikbaar om dit te onderzoeken.

Opleidingen medici

De overheid bepaalt al jarenlang hoeveel medisch specialisten kunnen worden opgeleid. We willen graag de effecten daarvan onderzoeken. Kunnen we patronen van tekorten of overschotten van medici begrijpen uit opleidingsplekken in de voorliggende jaren? Hoe goed zijn de gebruikte voorspelmodellen in de praktijk, zijn de verwachtingen omtrent het aantal patiënten uitgekomen, en vooral: Hoe kunnen we die schatting verbeteren?

Kwaliteit van zorgaanbieders

Jaarlijks worden kwaliteitsindicatoren van zorgaanbieders gepubliceerd. We zijn benieuwd in hoeverre die voorspeld kunnen worden met ‘sentiment analysis’ van social media. SiRM heeft hier een gestructureerde database van opgesteld. Voorspelt informatie van sociale media de kwaliteitsindicatoren, of bijvoorbeeld de bevindingen van de Inspectie Zorg en Jeugd. Kunnen uitlatingen op social media gebruikt worden als een ‘early warning’ signaal?

Meer informatie is te vinden op: https://werkenbij.sirm.nl

Bij SiRM werken we uitsluitend in het Nederlands.