Company
SINCERIUS
Type
Internships
Location
Amsterdam
Sector
Corporate Finance
Required language
Dutch, English
Website
https://sincerius.nl/nl/werken-bij/

Description

Scriptie schrijven, lekker meewerken en daarna doorstromen naar je eerste baan? Tijd om alle kennis die je hebt opgedaan tijdens je studie, in praktijk te brengen?  Denk dan eens aan SINCERIUS, frontrunner in data-driven due diligence.  

SINCERIUS biedt next level Transaction Services en ondersteunt haar klanten in alle fasen van de investeringscyclus: met Financial Due Diligence, Business Intelligence Solutions en Performance Improvement. 

Ons Business Intelligence (BI) team is bezig met de steeds verdere ontwikkeling van een platform waarmee we grote hoeveelheden financiële en operationele data kunnen verwerken. Hiermee bieden we onze klanten - middelgrote bedrijven - overzichtelijke dashboards en rapportages. Ons doel is om dit platform nog een niveau verder te brengen. Daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken!

Jouw afstudeeropdracht

Of je nu zelf een onderwerp hebt of een onderwerp dat wij hebben wilt oppakken, bij SINCERIUS hebben we de ruimte voor een scriptie stage.  

Voorbeelden van voorgaande onderwerpen: 

 • Toepassen van classificatie methodes bij het mappen van grootboekrekeningen;
  Om het overzicht te houden op de financiële transacties binnen het bedrijf, boeken bedrijven mutaties in administratiesystemen onder unieke grootboekrekeningen. Deze grootboekrekeningen worden gebruikt bij het plaatsen van de mutaties onder posten op de balans en/of P&L (winst en verliesrekening). Het toewijzen van grootboekrekeningen aan de juiste categorie op de balans of P&L is een tijdrovende, maar belangrijke taak voor de consultant die de balans en P&L opstelt. SINCERIUS is opzoek naar een techniek die op basis van gegeven variabelen de juiste categorie van de grootboekrekeningen voorspelt zodat we deze handmatige klus grotendeels kunnen automatiseren. 
 • Machine learning toepassen voor het herkennen van bijzondere financiële transacties;
  Het Transactions Services (TS) team analyseert de (historische) financiële prestatie van bedrijven. Een aspect van dit proces is het analyseren van financiële maandcijfers met als doel het ontdekken van uitschieters hierin. Deze uitschieters kunnen interessante informatie bevatten. Het doel van deze scriptieopdracht is om met gebruik van modellen deze uitschieters te ontdekken en te highlighten als punt van aandacht. Een consultant kan de uitschieters diepgaander onderzoeken.
 • Het forecasten van de financiële of operationele performance van bedrijven;
  Het correct voorspellen (forecasten) van de toekomstige financiële prestaties is essentieel voor het plannen van de richting van het bedrijf. Elk team binnen SINCERIUS krijgt hier vragen over van klanten. Bij deze scriptieopdracht ontwikkel en integreer je data-driven financiële prognoses.  

Tijdens het schrijven van je scriptie bij SINCERIUS heb je de beschikking over gedetailleerde financiële en operationele data van meer dan 200 MKB bedrijven in allerlei sectoren en van verschillende type bedrijven. Hiermee kan je het model verder ontwikkelen en uitgebreid toetsen aan echte bedrijfsdata. 

Betrokken vanaf dag één

Wij vinden het belangrijk dat je een kritische blik ontwikkelt en een eigen opinie hebt. Daarom vragen we je bij de analyses naar jouw persoonlijke mening: wat valt je op, hoe zou jij het aanpakken? SINCERIUS Business Insight is continu onderhevig aan innovatie en verbetering. Het wordt daarom zeker aangemoedigd om eigen initiatief te tonen en hier verantwoording over te nemen. Zo haal jij het beste uit jezelf.

Wie ben jij?

 • Je zit in de laatste fase van je 4-jarige HBO studie of WO Master Econometrie, Data Analytics, Data Science, Business IT & Management of een andere kwantitatieve studie;
 • Je bent analytisch sterk;
 • Je hebt goede programmeervaardigheden (RPythonSQL);
 • Je bent bekend met het toepassen van data-analyse- en optimalisatietechnieken;
 • Affiniteit met financiële data is een pré; 
 • Je bent proactief en een echte doorzetter, nieuwe dingen ontwikkelen is niet altijd meteen succesvol en daar laat jij je niet door uit het veld slaan; 
 • Je bent bereid te werken op kantoor in Amsterdam. Na het inwerken is er mogelijkheid om hybride te werken waarvan 3 à 4 dagen per week op kantoor;
 • Je hebt een zeer goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je bent een gezellige en vooral betrouwbare collega. 

Wie zijn wij?

Als Business Intelligence team binnen SINCERIUS halen wij het maximale uit data. SINCERIUS Business Insight laat in één oogopslag de financiële en operationele KPI’s en rapportages zien en is helemaal op maat gemaakt. De innovatieve analyse-tools die wij ontwikkelen voor onze klanten gebruiken wij ook in onze financial due diligence onderzoeken. Zo bieden we next level Transaction Services.

Dankzij onze brede kennis op het gebied van programmeren en op financieel vlak staan we in contact met heel SINCERIUS. We bundelen onze ervaring met die van het Financial Due Diligence team om nóg gavere functies te maken voor het platform.

Bij SINCERIUS werken veel jonge mensen en we groeien snel. Centraal in onze manier van werken staan oprechtheid, toegankelijkheid, innovatie, een hands-on mentaliteit en plezier. Onze kwaliteitsstandaard ligt hoog, we werken hard en zijn in staat om efficiënt tot de kern door te dringen. In onze communicatie zijn we open en transparant, zowel naar de klant als naar elkaar. We voelen ons betrokken bij de klant, nemen initiatief en denken graag mee.  

Wat bieden wij?

 • Een werkdag die altijd anders is. De taken zijn breed en flexibel en je deelt zelf je dagen in; 
 • Veel vrijheid in hoe je jouw projecten aanpakt. Benut vooral je creativiteit en wees niet bang om out-of-the-box te denken. Wie weet draait jouw oplossing binnen de kortste keren live!;
 • Een steile leercurve, met veel ontwikkelmogelijkheden, het volgen van externe trainingen en uiteraard training-on-the-job; 
 • Een ervaren mentor waar je terecht kunt met al je vragen; 
 • Een goed bereikbare werkplek aan de Amsterdamse grachten, maar ook de mogelijkheid om af en toe thuis te werken; 
 • Een stagevergoeding van €825,- per maand;
 • Gezellige borrels en feesten, samen varen bij mooi weer, sportieve uitjes, samen (après-)skiën en nog veel meer!

Bij SINCERIUS is iedereen welkom, ongeacht achtergrond, geslacht, leeftijd, etniciteit, religie, seksuele oriëntatie of beperking. We zijn er trots op dat we een cultuur van respect en samenwerking hebben gecreëerd, waarin iedere medewerker wordt gewaardeerd om zijn of haar unieke bijdrage. We erkennen diversiteit als een kracht die ons in staat stelt beter te begrijpen, te innoveren en te groeien als organisatie. Als inclusieve en gelijkwaardige werkgever bieden we een betrokken en open werkomgeving waarin iedereen gelijke kansen krijgt om te groeien. We zorgen voor transparante beloning, een steile leercurve en een helder carrièrepad. Daarnaast staan wij voor ondernemerschap en inspraak en bevorderen we een cultuur waarin iedereen gehoord en gewaardeerd wordt.

Wat gebeurt er na je sollicitatie?

 1. Sollicitatie
  Upload je CV, motivatie en je cijferlijsten. Binnen 5 werkdagen ontvang je een reactie.

 2. Telefonisch contact
  Korte kennismaking en ruimte voor je eerste vragen.

 3. Kennismakingsgesprek
  Het eerste gesprek zien wij als een kennismakingsgesprek. Wij maken kennis met jou en jij met ons. Dit gesprek is op kantoor of online met een consultant. Het doel van dit eerste gesprek is om te kijken of jouw verwachtingen matchen bij wat wij zoeken. En de beste manier om hierachter te komen is door het stellen van vragen. Uiteraard hebben wij vragen aan jou. Tegelijkertijd geven we jou de ruimte voor jouw vragen en besteden we tijd aan het uitleggen hoe wij het maximale uit data halen met Business Intelligence Solutions. Wij vinden het belangrijk dat er ruimte is voor een wederzijdse kennismaking en een gelijkwaardig gesprek, waarin beide partijen kunnen kijken of het een match is. We waarderen het alleen maar als je vragen stelt, ook als het nog niet duidelijk is wat ons werk precies inhoudt.

 4. IQ test en een vervolggesprek
  De tweede ronde bestaat uit een IQ test en een vervolggesprek en vindt altijd bij ons op kantoor plaats. Je start de tweede ronde met een IQ test. Is de score voldoende, dan ga je in gesprek met een Director. In het gesprek staat de inhoud centraal en onderzoeken we of je geschikt bent voor de functie bij SINCERIUS.

 5. Welkom bij SINCERIUS!
  Is de tweede ronde goed gegaan en ben jij ook nog steeds enthousiast, dan heten we je van harte welkom bij SINCERIUS! Je krijgt van ons een aanbieding en we bespreken je startdatum. Zodra je je contract hebt ondertekend, koppelen we je aan een buddy en zetten we alles in werking voor een fijne eerste dag.

Meer weten?

Wil je eerst meer te weten komen over hoe het is om te werken bij SINCERIUS? Wij plannen graag een kopje koffie in met Lotte. Zij vertelt je graag meer! 
Email: huft@sincerius.nl

Of kijk op onze site: https://sincerius.nl/nl/vacature/afstudeerstage-business-intelligence/

Back to top
Cancel