Company
Sprenkels
Type
Vacancy
Location
Amsterdam
Sector
Actuary, Consultancy
Required language
Dutch, English
Website
https://sprenkels.nl/

Description

Adviesbureau Sprenkels is een onafhankelijke speler van betekenis in de markt van pensioenfondsen, verzekeraars en ondernemingen. We zijn op zoek naar een consultant die ons ESG-team kan helpen met onze advisering aan onze klanten over duurzaam beleggen.

Over Sprenkels

Bij Sprenkels werken we vanuit Amsterdam en Rotterdam met zo’n 80 consultants aan complexe (maatschappelijke) vraagstukken op het gebied van pensioenen, beleggen, verzekeren en risicomanagement. Maar ook voor strategieontwikkeling, projectmanagement, communicatievraagstukken en het begeleiden van transities en fusies kunnen klanten bij ons terecht. Onze aanpak kenmerkt zich door korte lijnen, een persoonlijke benadering, professionaliteit en pragmatisme.

Wat ga je doen?

Duurzaam beleggen krijgt een steeds grotere plek binnen de beleggingsportefeuilles van onze klanten. Wij adviseren onze klanten over alle aspecten hierbij. Zo kun je helpen bij het ontwikkelen van het duurzaam beleggingsbeleid van een pensioenfonds of een verzekeraar helpen met het formuleren van CO2-reductiedoelstellingen. Je onderzoekt hoe we de bijdrage van een beleggingsportefeuille aan de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties kunnen meten en hoe we beleid vertalen in meetbare indicatoren. Ook ben je bezig met de implementatie van nationale en  Europese wet- en regelgeving en onderzoek je ESG-risico’s in beleggingsportefeuilles. En je helpt onze klanten met een kritische blik richting vermogensbeheerders. Zijn de oplossingen en producten die zij bieden zo mooi als ze klinken?

Pionieren

Rondom duurzaam beleggen woedt een intensief maatschappelijk debat. Het veld is voortdurend in ontwikkeling, net als wet- en regelgeving op dit gebied. Dat betekent dat ook onze werkzaamheden voortdurend veranderen en vernieuwen. We zoeken dus iemand die het leuk vindt te pionieren in een veranderende omgeving.

Naast pionieren, krijg je ook de kans te ontdekken welke tak van sport het beste bij je past. Je werkt samen met collega’s van bijvoorbeeld actuariaat, investments, risicomanagement en communicatie.

Wat zoeken wij in jou?

 • Je hebt een kwantitatieve wetenschappelijke opleiding en een stevige interesse in duurzaam beleggen
 • Een aantal jaar werkervaring is mooi, maar geen vereiste
 • Kennis of ervaring op het gebied van duurzaam beleggen of ESG- risicobeheer is mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk
 • Sterke sociale en analytische vaardigheden
 • Zelfstandig, ondernemend en self starting
 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk

Wat vind jij bij Sprenkels?

 • De ruimte om verschillende disciplines te ontdekken en daarin door te groeien
 • Kennis en innovatie binnen onze vakgebieden
 • De mogelijkheid om snel veel verantwoordelijkheid te krijgen
 • Een platte en informele organisatie
 • Een competitief salaris, met een uniek beloningssysteem dat ondernemerschap stimuleert
 • Flexibele werktijden en deels thuis werken is mogelijk
 • Fun! We zijn een jong bedrijf en doen veel leuke dingen: sportactiviteiten, borrels, een gezamenlijke lunch…..

Nieuwsgierig?

Leuk! Wij ook naar jou! Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Caroline Bosch via
06 832 36 876 of werken@sprenkels.nl. Geen vragen meer? Solliciteer dan direct via de button en vertel ons via een korte motivatie en je cv meer over jezelf.

Zie hier voor meer informatie.

Back to top
Cancel