Company
Belsimpel
Type
Vacancy
Location
Groningen
Sector
Data Science, Other
Required language
Dutch, English

Description

Breng je supply chain kennis in de praktijk.

Inkoop en wholesale zijn dé corebusiness en het succes van Gomibo in Nederland en Europa. Dit team is verantwoordelijk voor het inkopen van ons gehele assortiment smartphones & tablets én alle processen daar om heen. Aangezien we >1miljoen producten verkopen in binnen- en buitenland en als marktleider in Nederland in een dynamische e-commerce markt opereren komen hier veel uitdagingen bij kijken.  Als trainee word je onderdeel van Team Inkoop waarin je je kunt ontwikkelen tot professional op het gebied van procurement en wholesale. Hierbij ga je aan de slag met het uitzetten van een strategisch inkoopbeleid en het uitvoeren van data analyses ter ondersteuning van pricing- en voorraad beheer. Ook ben je verantwoordelijk voor het relatiebeheer met meer dan 100 leveranciers, distributeurs en fabrikanten in de hele EU en de dagelijkse inkoop. Een behoorlijke verantwoordelijkheid, want dit gaat gepaard met honderden miljoenen omzet. Hiernaast doe je projectwerk om onze huidige processen te optimaliseren.

Hoe ziet het traineeship eruit?

Het eerste jaar staat in het teken het volledig beheersen van de kern van het inkoopproces, je eerste stappen naar binnen wholesale en het sluiten van je eigen grote deals. Daarnaast ga je aan de slag met o.a.:

 • Het in kaart brengen van de behoefte en vraag van Belsimpel | Gomibo op het gebied van telecom door het opstellen van een want-to-buy (lijst van in te kopen producten).
 • Het opstellen van een forecast van verwacht aantal bestellingen op basis van o.a. de historische verkopen, ontwikkelingen in de markt, en aankomende campagne- of actieweken.
 • Het uitvoeren van dagelijkse taken als het checken, verwerken en invoeren van van facturen en inkooporders.
 • Het afwegen en analyseren van tientallen offertes met ingewikkelde voorwaarden en details waarbij nauwkeurigheid en op analytische vaardigheden onmisbaar zijn.
 • Onderhandelen onder druk op hoge snelheid met tientallen Europese leveranciers tegelijk.
 • Prijsstrategie bepalen voor consumenten, wholesalers en zakelijke klanten op basis van concurrentieanalyses.
 • Data analyses en rapportages ter ondersteuning van het inkoopproces waarbij je start met je eigen projecten voor procesverbetering.

In het tweede jaar focussen we op het uitbreiden van relatiebeheer en projectmatig werken. De projecten waar je mee aan de slag gaat hangen af van de prioriteit en relevantie op dat moment, maar ook jouw eigen interesses en talenten. Waar we in ieder geval voor zorgen is dat je continu uitgedaagd wordt. Een aantal voorbeelden om je alvast een idee te geven bij het type projecten waar je aan kunt werken:

 • Prijs automatisatie en prijsstrategie in binnen- en buitenland
 • Just-in-time-delivery optimalisatie
 • Voorraad en inventaris management & optimalisatie
 • Het uitbreiden en optimaliseren van het netwerk van leveranciers.

Naast inhoudelijke kennis op het gebied van international purchasing en wholesale ontwikkel je vaardigheden op commercieel gebied evenals data analyse.

Hoe ziet het team eruit?

Het team zelf bestaat uit een mix van fulltime en parttime collega’s met diverse achtergronden en ervaring zodat je vanuit verschillende invalshoeken en perspectieven nieuwe dingen kunt leren. Daarnaast werk je veel samen met verschillende teams en specialisten binnen Gomibo. Teams als Marketing, Business development en Finance zijn afhankelijk van jouw input als het gaat om prijssetting en communicatie naar onze klanten, zowel B2C als B2B. Een mooie kans waarin je eigen ontwikkeling centraal staat.

Focus op persoonlijke ontwikkeling

Tijdens het gehele traineeship staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Je volgt een trainingsprogramma waarbij je skills en vaardigheden leert die onmisbaar zijn voor je professionele carrière. Denk o.a. aan training in efficiën werken, contact met externen, dataverwerking en onderhandelen.

We vinden het belangrijk dat je met plezier naar je werk gaat en uitgedaagd blijft. De grote lijnen van het traineeship zijn uitgezet, maar we blijven met je in gesprek om te bespreken waar jouw interesses en talent ligt om je takenpakket en de projecten waar je aan werkt op aan te passen. Daarnaast krijg je wekelijks coaching en begeleiding van ervaren collega’s zodat je je razendsnel kunt ontwikkelen en je leercurve stijl is.

Wat als de 2 jaar klaar zijn?

Na je tweejarige traineeship ben je een expert geworden op het gebied van purchasing & wholesale. Samen bepalen we welke rol je na je traineeship binnen Gomibo gaat vervullen zodat je een uitdagende vervolgstap in je carrière kunt maken. Je kunt je bijvoorbeeld specialiseren in het inkoop, data-analyse of relatiecomponent, maar ook richting een meer generalistische rol gaan waarbij o.a. leidinggeven meer centraal zou kunnen staan. 

Back to top
Cancel