Company
Belsimpel
Type
Vacancy
Location
Groningen
Sector
Data Science, Other
Required language
Dutch, English

Description

Drive, ambitie & out-of-the-box denken.

Online marketing is één van de belangrijkste drijfveren voor een snelgroeiend telecombedrijf als Belsimpel. In deze functie houd je je dan ook bezig met het opzetten en analyseren van Google Ads-, Facebook en andere online marketingcampagnes. Het analyseren van data is niet alleen de toekomst, het is ook jouw passie.

Wat doe je als Data Driven Online Marketeer?

Het Data Driven-team streeft er elke dag weer naar om de beste online marketingcampagnes op te zetten. Binnen het team werken onze developers, data scientists en online marketeers intensief met elkaar samen om ervoor te zorgen dat we onze SEA campagnes continu blijven verbeteren. Onze marketing bevindt zich op een topniveau en jij zorgt ervoor dat we dit zo houden. Je monitort en optimaliseert onze huidige campagnes door het analyseren van de grote hoeveelheid beschikbare data.

Doordat een steeds groter deel van het opzetten en onderhouden van onze online campagnes geautomatiseerd wordt, blijft er veel tijd over voor andere zaken. Je houdt je onder andere bezig met het schrijven van rapportages waarin je reflecteert op de prestaties van de afgelopen periode. Welke campagnes zijn goed gegaan? Welke campagnes verdienen juist wat extra aandacht? Je hebt hierbij een signalerende rol en zorgt ervoor dat de nodige aanpassingen worden gemaakt. Jouw bevindingen worden ook gebruikt voor het opzetten van nieuwe campagnes bijvoorbeeld voor de nieuwste iPad of OnePlus toestel. Een belangrijke klus aangezien er veel geld in de campagnes omgaat.

Daarnaast werken we binnen het team projectmatig  aan verschillende uitdagende projecten. Je werkt grotendeels zelfstandig maar soms ook samen met een ervaren collega. Een voorbeeld hiervan is het opzetten van een script dat advertentieteksten razendsnel aanpast op basis van statistische data over het zoekgedrag. Het blijkt lastig om deze data uit de API van Google Trends te halen en vervolgens te koppelen aan onze eigen systemen. Aan jou de vraag of je dit kunt oplossen. Een ander project kan zijn het ontwikkelen en implementeren van een algoritme dat opvallende prestaties in onze campagnes automatisch detecteert. Juist deze projecten zorgen voor lang termijn verbeteringen waardoor we nóg slimmer en efficiënter kunnen werken. Ook als de oplossing niet direct voor de hand ligt, vind jij het leuk om je hier in vast te bijten totdat het gelukt is!

Als parttime collega werk je ongeveer de helft van je tijd aan projecten. De andere helft besteed je aan structurele taken gerelateerd aan monitoring en rapportage. Een leuke mix dus! Data Driven marketing is booming business. Je werkt op het randje van innovatie en zorgt ervoor dat we elke dag verder optimaliseren. Tijdens je werk is er volop de ruimte voor eigen inbreng en nieuwe ideeën. Als jij groeit, groeien wij immers mee. Zo krijg je de kans om echt alles uit jezelf te halen en vanaf dag één het verschil te maken. 

Zo kan je dag eruitzien

Je start de dag met de Google Ads-data van afgelopen week. Je krijgt een lach op je gezicht: advertising heeft een flink aandeel geleverd aan de sterke prestaties van afgelopen week. Gelijk analyseer je welke veranderingen hiertoe geleid hebben en dit verwerk je in een nieuw plan. Daarna is het tijd om de campagne voor onze gloednieuwe samenwerking met het merk Realme te analyseren. Deze campagne is helaas minder goed gegaan dan verwacht. Je gaat er eens goed voor zitten. Waar komt dit door? Is er iets wat we in het vervolg nóg beter kunnen doen? En hoe kunnen we dat dan aanpakken? Je bundelt al je uitkomsten en zet het op de bespreeklijst voor morgen. Je streept nog wat taken van je to-do af en je hoort je maag rammelen, op naar de kantine voor een heerlijke lunch van Berend.

Tijdens de pauze speel je een aantal potjes pool met Ronald, en het is je eindelijk gelukt om hem te verslaan! Om zijn verlies te verzachten trakteer je hem op een vers broodje van de Bakker Bart om de hoek. Na de pauze is het tijd voor een projectupdate met Lasse en Ilona: je bent bezig met een algoritme dat de advertentiebudgetten automatisch aanpast op basis van signalen uit de markt, maar de residuals van het onderliggende tijdseriemodel hebben niet de juiste verdeling. Na een tijd flink de hersenen te hebben gekraakt lossen jullie de moeilijke puzzel op. Samen bepaal je hoe het model moet worden aangepast en je gaat hier de rest van de middag mee aan de slag. Aan het eind van de dag controleer je het algoritme en ja hoor, het werkt perfect! Met een tevreden gevoel sluit je je computer af en besluit je om nog even naar de kantine te gaan: Ronald wil graag een revanche voor de verloren pot van vanmiddag!

Wie ben jij?

  • Je volgt een bèta WO-studie.
  • Je bent 16u per week (of meer) tijdens kantooruren beschikbaar. Het is af en toe mogelijk om 's avonds of in het weekend een shift te werken.
  • Je kunt gestructureerd werken en bent goed in het overzicht bewaren.
  • Je hebt een goed gevoel voor data en bent analytisch ook ijzersterk.
  • Je bent leergierig en gaat een uitdaging niet uit de weg.
  • Je hebt een commerciële mindset waarmee je jouw werkzaamheden in perspectief van het bedrijf kunt plaatsen.

Solliciteer!

Back to top
Cancel