Company
Aegon
Type
Working Student
Location
Den Haag
Sector
Actuary, Banking, Financial Risk Management
Required language
Dutch, English
Website
https://careers.aegon.com/nl/home/netherlands/

Description

Heb jij altijd al affiniteit gehad met beleggen en sta je te popelen om je handen uit je mouwen te steken? Ben je daarnaast analytisch sterk en proactief? Kom dan als werkstudent ons team Finance & Investments Aegon Cappital ondersteunen, vanuit huis en kantoor! Aegon Cappital is marktleider in de markt voor premiepensioeninstellingen (PPI).

De functie in een notendop

Aegon Cappital belegt het vermogen van ca. 300.000 deelnemers met als doel een goed pensioen te bereiken in een duurzame wereld.

Hierbij maken we gebruik van beleggingsprofielen die gebaseerd zijn op het Life Cycle principe. Deze zijn met zorg en op basis van modellen met talloze scenario’s samengesteld.

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid aan deelnemers om zelf hun beleggingsportefeuille samen te stellen uit een door ons aangeboden set van beleggingsfondsen. Dit noemen we “Vrij beleggen”.

Een beperkte groep deelnemers maakt hier gebruik van.

Wij willen graag meer van deze mensen weten: waarom hebben ze voor Vrij beleggen gekozen? Met welke overwegingen stellen zij hun portefeuille samen? En welke resultaten behalen ze?

Op basis van de door jou gevonden resultaten willen wij het concept Vrij beleggen kunnen evalueren. Moeten we ermee doorgaan? Moeten we deze deelnemers beter begeleiden of juist niet? Of misschien heel iets anders?

We beschikken over veel data en zijn op zoek naar iemand die data weet te verwerken naar informatie. Daarnaast willen we dat je een aantal deelnemers actief benadert voor een interview.

Uit ervaring weten we dat een frisse blik zorgt voor een verdere verbetering van onze inzichten en processen! Je levert een waardevolle bijdrage aan ons team en hebt de kans te ervaren hoe beleggen werkt bij één van de grootste PPI’s van Nederland.

Wie worden jouw nieuwe collega’s?

Naast jou, bestaat ons team momenteel uit zeven andere collega’s: vier bij Finance (een pricing owner, een business controller, een financial analyst en een team lead), twee bij Investment (een ALM-specialist en een Hoofd Beleggingen) en onze manager, de CFRO van Aegon Cappital. Samen zijn wij verantwoordelijk voor alles wat met Finance & Investments te maken heeft binnen Aegon Cappital. Wij zijn gedreven en hebben passie voor ons vak!

We werken natuurlijk ook veel samen met collega’s uit andere teams; ook hier ga je mee te maken krijgen en op deze manier wordt je netwerk snel groter.

Wie ben je?

Als werkstudent Beleggingen Aegon Cappital heb je een leergierige houding, durf je je kritische vragen te stellen, ben je in staat om zelfstandig analyses uit te voeren en vind je het leuk om te onderzoeken en te verbeteren.

Je beschikt over:

 • Een bijna afgeronde BSc- of MSc universitaire opleiding in een kwantitatieve of economische richting (bv. econometrie, actuariële wetenschappen, economie, bedrijfskunde, marketing, finance, data science);
 • Kennis van spreadsheetprogramma’s en eventueel programmeertalen;
 • Affiniteit met de financiële sector en beleggen.

Je bent:

 • Analytisch sterk, proactief, flexibel en gericht op samenwerken;
 • Sociaal en in staat goed achterliggende beweegredenen of motivaties van mensen te verwoorden.
 • Beschikbaar vanaf augustus/september voor minimaal 2-3 dagen in de week voor minimaal 6 maanden.

Wat krijg je?

Wij bieden je een boeiend werkstudentschap, waarin je zelfstandig en op professionele wijze te werk gaat in een ambitieuze en dynamische organisatie.  Daarnaast krijg je:

 • Een kijkje in de keuken van een grote organisatie met eigen uitdagingen en verantwoordelijkheden;
 • Een mooie vergoeding;
 • Begeleiding door ervaren collega’s;
 • Gratis lidmaatschap bij Young Aegon;
 • Deelname aan onze Onboarding voor nieuwe collega’s;
 • De ruimte en middelen om verbeteringen door te voeren en impact te maken.

Enthousiast? Reageer!

Spreekt deze stage jou aan? Wij ontvangen dan graag jouw CV en motivatiebrief via ons sollicitatieformulier op deze website. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Adinda Janse, Talent Acquisition Manager Graduate, via adinda.janse@aegon.nl.

Back to top
Cancel