Company
Aegon
Type
Working Student
Location
Den Haag
Sector
Actuary, Banking, Financial Risk Management
Required language
Dutch, English
Website
https://careers.aegon.com/nl/home/netherlands/

Description

Heb jij altijd al affiniteit gehad met pricing en sta je te popelen om je handen uit je mouwen te steken? Ben je daarnaast analytisch sterk en proactief? Kom dan als werkstudent onze afdeling Finance Leven ondersteunen vanuit huis en kantoor!

De functie in een notendop

Als werkstudent Pricing Pensioen bij Finance ondersteun je de pricingteams bij het onderhoud en de ontwikkeling van de pricingmodellen en de documentatie daarvan. Uit ervaring weten we dat een frisse blik zorgt voor een verdere verbetering van onze modellen en verdere automatisering van delen van processen!

Daarnaast hou je je bezig met bij de reguliere updates van pricingparameters en met allerlei verschillende analyses. Ook schuif je regelmatig aan bij de multidisciplinaire teams om een bredere blik te ontwikkelen op het speelveld, en om (samen met een pricingcollega) het belang van Finance te vertegenwoordigen. Op die manier lever je een waardevolle bijdrage aan de pricing- en multidisciplinaire teams en heb je zelf de kans te ervaren hoe de pricing bij een van de grootste verzekeraars van Nederland werkt.

Dit is jouw toekomstige functie, want je:

Als werkstudent Pricing Pensioen heb je een leergierige houding, durf je je kritische vragen te stellen, ben je in staat om zelfstandig analyses uit te voeren en vind je het leuk om te onderzoeken en te verbeteren.

Daarnaast beschik je over:

 • Een bijna afgeronde universitaire opleiding (BSc of MSc) in een bètarichting (bijv. econometrie, actuariële wetenschappen, wiskunde, natuurkunde, data science);
 • Beschikbaar vanaf september voor minimaal 3 dagen in de week voor minimaal 6 maanden;
 • Kennis van spreadsheetprogramma’s en programmeertalen (R is een pré);
 • Affiniteit met de financiële sector;
 • Analytisch sterk, proactief, flexibel en gericht op samenwerken.

Wie worden jouw nieuwe collega’s?

Onze afdeling Finance Leven bestaat uit twee verschillende onderdelen: FP&A en Pricing. Wij hebben als doel het management inzicht te geven in alle financiële aspecten van Aegon Leven. Denk daarbij onder andere aan financiële cijfers en rapportages, maar ook aan de bepaling van (actuariële) tarieven en kostprijzen. 

Pricing

Binnen de afdeling zijn de belangrijkste verantwoordelijkheden van de onderdelen Pricing Pensioen:

 • Formuleren van prijsbeleid op pensioen en/of productniveau op basis van het algemene pricingbeleid van Aegon Nederland. Hiermee zijn wij de spil tussen de business en de rest van Financiën Nederland
 • Opstellen van (actuariële) kostprijzen voor de pensioenproducten.
 • Bijdragen aan grootzakelijke pensioenpricingtrajecten, waarbij we een ‘eerstelijnsriskmanagement’-rol hebben

Daarnaast participeren wij in multidisciplinaire teams. Daarmee dragen wij bij aan de continue verbetering van de pensioenproducten, voor zowel onze klanten als voor Aegon.

Wat krijg je?

Wij bieden je een boeiend werkstudentschap, waarin je zelfstandig en op professionele wijze te werk gaat in een ambitieuze en dynamische organisatie. Daarnaast krijg je:

 • Een kijkje in de keuken van een grote corporate met eigen uitdagingen en verantwoordelijkheden;
 • Een stagevergoeding van €2.435;
 • Begeleiding door ervaren collega’s;
 • Gratis lidmaatschap bij Young Aegon;
 • Deelname aan onze Onboarding voor nieuwe collega’s;
 • De ruimte en middelen om verbeteringen door te voeren en impact te maken.

Enthousiast? Reageer!

Spreekt deze stage jou aan? Wij ontvangen dan graag jouw CV en motivatie via ons sollicitatieformulier op deze website. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Adinda Janse, Talent Acquisition Manager Graduate Recruitment via adinda.janse@aegon.nl of op +31 6 11 12 78 50.

Back to top
Cancel