Company
TKP Pensioen
Type
Vacancy
Location
Groningen
Sector
Actuary
Required language
Dutch, English
Website
https://www.werkenbijtkp.nl/

Description

Puzzelen met complexe data – daar krijg jij als ambitieuze actuaris, econometrist of wiskundige energie van. Bij ons krijg je alle kansen om jouw actuariële kennis en cijfermatige inzicht in te zetten voor onze klanten: 17 (middel)grote pensioenuitvoerders. Wil je jezelf verder ontwikkelen bij een dynamische top 3-speler in pensioenuitvoering? En leer je graag van een team ervaren en bevlogen collega’s? Dan zijn we erg benieuwd naar je ervaring en motivatie!

 • Je leert van een team ervaren en bevlogen actuarissen
 • Je combineert enthousiasme met een kritische blik
 • Je maakt veel impact – intern én op onze klanten

Dit is jouw nieuwe rol
De Wet toekomst pensioenen komt eraan. En dat betekent: grote veranderingen in de pensioenregelingen – voor pensioenuitvoerders én hun deelnemers. Als junior actuaris werk je voor een of meerdere van de 17 uitvoerders die klant bij ons zijn. Je ondersteunt bij de jaarwerkanalyses die we uitvoeren en bij de maandelijks bepaling van de technische voorziening. Je maakt actuariële berekeningen en onderhoudt rekensheets voor de pensioenadministratie. 

Je ondersteunt daarnaast onze pensioenspecialisten bij het beantwoorden van vragen van deelnemers. En je werkt samen met onze ervaren fondsactuarissen die pensioenfondsen beleidsmatig adviseren. Zo maken we samen pensioen easy.

In deze functie verwachten we van jou dat je:

 • ondersteunt bij het uitvoeren van het jaarwerk en maand- en kwartaalrapportages;  
 • berekeningsvragen van individuele deelnemers vanuit de deelnemersadministratie behandelt;
 • (actuariële) premienota’s en inkoopsommen vaststelt, herverzekeringsclaims opstelt en herverzekeringspremies berekent en controleert;
 • rekensheets beheert, onderhoudt en vernieuwt;
 • participeert in projecten op de afdeling.

Dit ben jij
Je voelt je als een vis in het water als het gaat om actuariële vraagstukken. Je houdt van puzzelen, hebt goed cijfermatig inzicht en kunt dit zelfstandig toepassen in diverse modellen. Je communiceert en rapporteert helder. Naast een gezonde dosis enthousiasme, heb je een kritische blik. Uiteraard beschik je ook over zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. En samenwerken? Dat vind je net zo vanzelfsprekend als zelfstandig zaken oppakken. 

Daarnaast: 

 • heb je óf een afgeronde hbo- of wo-opleiding Actuariaat, Econometrie, Wiskunde of in een soortgelijke richting óf minimaal 2 jaar relevante werkervaring bij een actuarieel adviesbureau, pensioenfonds of pensioenuitvoeringsorganisatie; 
 • heb je affiniteit met pensioenen.

Afdeling

Je komt te werken op de afdeling Actuariaat. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de actuariële processen binnen de pensioenuitvoering, zoals het opstellen van actuarieel jaarwerk voor 17 pensioenuitvoerders en het vaststellen van premieberekeningen. De ongeveer 20 enthousiaste professionals op de afdeling werken in verschillende klantteams.

Werken bij TKP

Vanuit Groningen werken we aan het beste digitale pensioenplatform. Een stevige ambitie, waar we met ruim 1.000 ambitieuze professionals iedere dag met hart en ziel aan werken. Dat moet ook wel, want 17 pensioenuitvoerders, 100.000 werkgevers en 3,9 miljoen deelnemers rekenen op onze dienstverlening. Of het nu gaat om een pensioenuitkering die juist én op tijd is of om een actueel overzicht van het opgebouwde pensioen. Zo maken we pensioen ‘easy’.

Waarom TKP?

 • De inhoud van ons werk, veel ruimte om met eigen ideeën te komen en energieke collega's die elkaar graag helpen;
 • Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit – van online academy tot intervisie en coaching;
 • Veel sportieve en gezellige activiteiten, zoals wekelijkse bootcamps, fiets- en skiweekenden en een maandelijkse borrel.


Fijne voorwaarden
De functie is gewaardeerd in schaal 7. Je salaris bedraagt minimaal € 2.784,70 en maximaal € 4.641,17 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Daarnaast krijg je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van 16,7% boven op je bruto maandsalaris. Je valt onder de cao van onze moeder Aegon, krijgt minimaal 28 vakantiedagen, profiteert van een uitgebreid pakket aan voordelen én natuurlijk van een goede pensioenregeling. Je werkt bij ons deels thuis en deels op kantoor. Zodat werk en privé goed in balans zijn.
 

 

Heb je interesse?

Dan ontvangen wij graag jouw motivatie en cv. Je kunt tot en met 20 april 2022 reageren. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Stef Klein Koerkamp, senior actuaris,  koerkamp.s@tkppensioen.nl. Vragen over de procedure kun je stellen aan Judith Krijgsman, recruiter, via 06-27 11 71 75 of krijgsman.j@tkppensioen.nl.

Solliciteer nu!

Back to top
Cancel