Company
Aegon
Type
Vacancy
Location
Den Haag
Sector
Actuary, Banking, Financial Risk Management
Required language
Dutch, English
Website
https://careers.aegon.com/nl/home/netherlands/

Description

Financiën Nederland (FN) verricht en bewaakt de continuïteit van onze financiële processen en verzorgt financiële rapportages voor toezichthouders en voor externe verslaggeving. Daarmee heeft Financiën een belangrijke signaalfunctie richting de directie en de verschillende bedrijfsonderdelen van Aegon Nederland. Het is onze ambitie om voor interne en externe klanten de beste en meest efficiënte oplossing te bieden in de vorm van informatie, analyse en advies. Hiervoor zoeken we zelfbewuste medewerkers die hun eigen verantwoordelijkheid combineren met het streven naar gezamenlijk succes.

Afdeling Financial Reporting & Operations Accounting staat binnen Financiën Nederland voor een betrouwbare accounting, controle en verantwoording van de financiële stromen van de verschillende businesslijnen van AEGON Nederland. Deze vacature is specifiek gericht op het Beleggingen domein. Nauwe samenwerking en monitoring van de uitbestede activiteiten bij de AEGON Asset Management (AAM) en AMVEST staan hierdoor centraal in dit aandachtsgebied. Dit met als doel gedegen analyses en rapportages over de (performance)ontwikkelingen van de beleggingsportefeuilles richting in en externe stakeholders op te leveren.

De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in een Data Lake en het automatiseren van processen (met behulp van Python en R). Dit zal de komende tijd nog verder vorm worden gegeven met behulp van Data Engineers en Model Developers.

Functieomschrijving

Als Junior Financial Accountant Beleggingen participeer je in en voer je, binnen het Team FR&O Accounting de financiële administraties en rapportages voor het Beleggingen domein. Uitvoering van financiële controles, het opstellen en presenteren van financiële uitingen en analyse op de verschillende balansgrondslagen (in hoofdzaak Solvency II en IFRS), alsmede SII berekeningen, vormen een belangrijk onderdeel in het werk.

Onderhoud op het Controle framework en het inpassen van change initiatieven als ondermeer nieuwe verslaggevingseisen of nieuwe beleggingsvormen zijn een tweede pijler binnen de functie. Je hebt hierdoor daarbij veelvuldig contact met de stakeholders binnen en buiten Aegon en speelt een belangrijke rol in de verbinding van de beleggingsketen richting aandeelhouder (AEGON Group) en toezichthouder( DNB) als ook de controlerend accountant (PWC).

Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Het opstellen, controleren, vormgeven en presenteren van balansdossiers;
 • Bewerken, analyseren, rapporteren en presenteren van financiële datastromen en uitingen, zowel over de gerealiseerde performance als ook voor toekomstige projecties;
 • Beheer, optimalisatie en afstemming met stakeholders van (internal) controls;
 • Projectmatige werkzaamheden en aanpassingen in processen inbedden in controle- en rapportagestructuren;
 • Deskundigheid, verantwoordelijkheidsgevoel en vooral ook goede verbindende kwaliteiten zijn hierbij van belang. 

Functie-eisen
Als Junior Financial Accountant Beleggingen heb je een gedegen financiële basiskennis, en werk je aan financiële accounting, verslaggeving en risicobeheersing. Je bezit affiniteit met het beleggingsdomein en bent een natuurlijk verbinder. Jij bent overtuigend binnen het team en naar stakeholders als AEGON Asset Management, de toezichthouders en externe Accountants. Je bent hiermee een initiator van veranderingen en verbetering en in staat te innoveren.

 • WO werk- en denkniveau  met een studie gericht op 1 of meerdere van de volgende componenten Bedrijfseconomie, Accountancy en/of Beleggingen;
 • Je hebt 0 tot 2 jaar werkervaring;
 • Kennis van Financiële processen, en het kunnen maken van analyses en rapportages hieruit is een pré;
 • Affiniteit met het beleggingsdomein;
 • Kennis en vaardigheid in dataprocessing van dataverwerking met gebruik van state of the art tooling is een pré;
 • Een teamplayer met humor, gezonde ambitie en constant op zoek naar verbetering van jezelf en in je werk.

Diversiteit & Inclusiviteit

Iedereen is bij Aegon gelijk. Ongeacht cultuur, achtergrond, beperking, geloofsovertuiging of geaardheid. En hoe diverser onze medewerkers zijn, hoe beter we lijken op al die mensen die klant bij ons zijn. Daarnaast brengen verschillende type mensen verschillende ideeën met zich mee. En door goed samen te werken en naar elkaars ideeën te luisteren, kunnen we van Aegon een écht klantbedrijf maken.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een boeiende functie, waarin je zelfstandig en op professionele wijze te werk gaat in een ambitieuze en dynamische organisatie. Groei en ontwikkeling vinden wij belangrijk, daarom investeren we veel in onze medewerkers in de vorm van ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. In ruil voor jouw betrokkenheid en inzet bieden wij je een uitgebreid pakket aan uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Een concurrerend salaris;
 • Daar bovenop ontvang je een vaste 13e maand en vakantievergoeding in de vorm van een maandelijks flexbudget van 16,7% van je maandsalaris;
 • Goede werk/privé balans met minimaal 27 vakantiedagen;
 • Een passende reiskostenvergoeding;
 • Alle ruimte én budget om je persoonlijk te ontwikkelen;
 • Uitstekende pensioenregeling en korting op Aegon producten.

Contactinfo

Spreekt deze rol jou aan? Wij ontvangen dan graag jouw cv en motivatie via ons sollicitatie formulier op deze website. Een online assessment maakt onderdeel uit van het selectie proces. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Anneke van Leeuwen, Talent Acquisition Business Partner, via e-mail anneke.vanleeuwen@aegon.nl of telefonisch bereikbaar op 06 22 149 555.

Back to top
Cancel