Company
Significant Groep
Type
Vacancy
Location
Utrecht
Sector
Consultancy, Data Science, Other
Required language
Dutch

Description

Zie jij uitdaging in de complexiteit van maatschappelijke vraagstukken? Haal je graag inzichten uit data om daarmee impact te maken? Maak dan samen met ons het verschil!

Wat is het effect van begeleiding van statushouders op hun kans op een baan? Welke chronische aandoeningen geven een voorspelbaar hoger risico op verzuim? Hoe herken je mensen die grote moeite hebben om een boete te betalen? Dit is een greep uit de datavraagstukken die wij beantwoorden. Zie jij jezelf hier al aan werken?

Over ons

Significant APE is een onderzoeks- en adviesbureau dat bestaat uit leergierige en ambitieuze professionals. Opdrachten voeren wij in teamverband uit, maar zelfstandigheid, ambitie en assertiviteit staan bij ons hoog in het vaandel. Wij werken bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van verdeelmodellen en we doen evaluaties waarvan een effectmeting vaak een belangrijk onderdeel is. Wij maken gebruik van geavanceerde econometrische modellen en machine learning. Wij werken veel aan maatschappelijke vraagstukken in opdracht van ministeries en gemeenten.

Wie ben jij?

Jij bent ambitieus, ondernemend en wordt graag uitgedaagd door complexe vraagstukken waar je je deskundigheid en betrouwbaarheid kunt inzetten. Je bent resultaatgericht, wacht niet af en pakt kansen om je verder te ontwikkelen direct aan. Je kunt snel schakelen en bent niet bang om verschillende dingen naast elkaar te doen. Je wordt enthousiast van adviesopdrachten met een serieuze analytische component.

Jij kunt zelfstandig analyses uitvoeren en hebt enige ervaring met het meeschrijven aan onderzoeksplannen. Je zet graag je creativiteit in om te bedenken welke onderzoeksmethode het best kan worden ingezet. Je houdt ervan om samen te werken in teamverband en krijgt energie van het stimuleren van je junior collega’s om proactief werkzaamheden op te pakken. Je pakt daarin graag een coördinerende rol op. Je ziet kansen in de markt en weet deze te benutten. Jij kunt onderzoeksresultaten voor verschillende niveaus toegankelijk in rapportages presenteren.

Wat ga je doen?

Je hebt een grote rol in het uitvoeren van analyses en pakt daarin een coördinerende rol op naar je junior collega’s. In teamverband zet je zowel klassieke econometrische methodieken als machine learning technieken in. Zo doe je effectmetingen van beleid binnen de publieke sector en doe je onderzoek naar doelgroepen. Door middel van clusteranalyse onderzoek je samen met de andere teamleden en de opdrachtgever hoe je bijvoorbeeld vanuit een gemeente de dienstverlening voor bijstandsgerechtigden kunt verbeteren. Gezamenlijk onderzoek je op welke wijze de opdrachtgever haar doelgroep beter kan bedienen. Ook ga je aan de slag met voorspelmodellen, bijvoorbeeld om zorgkosten te voospellen of om capaciteitsvraagstukken op te lossen.

Als medior data analist doe je voornamelijk data-analyses en rapporteer je hierover. Dit doe je in een gemixt team van mensen met verschillende functies en achtergronden. De data-analyses doe je altijd samen met een andere data analist zodat je de mogelijkheid hebt om te sparren en zo het beste uit de data en uit jezelf te halen. Gemiddeld werk je aan drie tot vijf projecten parallel naast elkaar.

Voorbeelden van projecten waaraan je kunt meewerken zijn:

 • Belemmeringen van bijstandsgerechtigden bij woonruimte delen. Als data analist onderzoek je in dit geval het effect van de kostendelersnorm op dakloosheid van jongeren;
 • Simulatiemodel beschermd wonen. Beschermd wonen is een woonvorm voor mensen met psychosociale problematiek. Je ontwikkelt als data analist een model waarmee je op basis van voorspellingen en scenario’s voor de gemeente inzichtelijk maakt hoeveel mensen een beroep zullen doen op een beschermd wonen voorziening.
 • Doorontwikkeling van het risicovereveningsmodel. Met het risicovereveningsmodel worden de verwachte kosten van verzekerden zo goed mogelijk ingeschat. Jij werkt met je teamleden aan de verbetering van dit model.

Wat breng je mee?

 • Twee tot drie jaar relevante werkervaring;
 • Een afgeronde universitaire opleiding zoals econometrie, kunstmatige intelligentie, wiskunde of technische bedrijfskunde;
 • Ervaring binnen en affiniteit met het publieke domein;
 • Ervaring met het uitvoeren van data-analyses;
 • Ervaring met machine learning;
 • Affiniteit met maatschappelijke vraagstukken;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Wat bieden wij je?

 • Werken aan projecten die er echt toe doen en daarmee bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen;
 • Samenwerken met ambitieuze en gedreven collega’s;
 • Mogelijkheid en ruimte om je te blijven ontwikkelen;
 • Naast hard werken organiseren wij ook veel sociale activiteiten waaraan je kunt deelnemen;
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals een mobiliteitsbudget of een leaseauto, een jaarlijks opleidingsbudget en dertig vakantiedagen.

Sollicitatieprocedure

Wij willen dat je direct een goede indruk krijgt van de werksfeer en het werk dat je gaat doen, daarom voer je het eerste en tweede sollicitatiegesprek met je eventuele toekomstige collega’s. Het eerste gesprek is vooral om wederzijds te inventariseren of er een klik en passende motivatie is. Vervolgens vragen wij je een schriftelijke opdracht te doen, passend bij de functie. De uitkomst hiervan bespreken wij dan in het tweede gesprek en gaan dan dieper in op jouw ervaring en ambities voor de toekomst.

Als wij na het tweede gesprek enthousiast zijn en jij bent dat andersom ook, dan volgt meestal een assessment bij een extern bureau. Bij dit assessment worden jouw drijfveren in kaart gebracht, hoe jij het best kan functioneren én of de functie van data analist bij jou past. Ga je bij ons starten dan vormt het rapport van dit assessment de basis voor jou én ons voor je ontwikkeling bij Significant APE.

Solliciteren?

Wil je met jouw kwantitatieve vaardigheden impact maken? En ben je benieuwd naar ons bedrijf? Dan maken we graag kennis met je!

Omdat wij het belangrijk vinden de juiste kandidaat voor deze functie te vinden, hanteren wij geen sluitingstermijn. Zolang de vacature nog niet is ingevuld, blijft deze vacature online staan.

Solliciteren op deze functie?

Stuur dan je cv en je motivatiebrief naar: werkenbij@significant.nl

Voor meer informatie: Maartje Gielen

Back to top
Cancel