- Company
- Chipsoft
- Type
- Scriptant
- Location
- Hoogeveen
- Sector
- Data Science, Healthcare, IT
- Required language
- Dutch, English
Description
Zoek jij een uitdagende stage bij een bedrijf waar jij je zo goed mogelijk kan ontwikkelen? Welkom bij ChipSoft! Voor onze vestiging in Hoogeveen zoeken wij studenten die het leuk vinden om door middel van onderzoek een product te bouwen op het gebied van zorg-ICT.
Opdrachten
Heb jij een gerelateerde studieachtergrond voor een stage bij onze vestiging in Hoogeveen? Dan bieden wij jou ruime keuze aan stageopdrachten! Geef in jouw motivatiebrief aan welke stageonderwerp jou aanspreekt en wij sturen de stageomschrijving naar jou toe. De volgende stageonderwerpen staan nog open:
Afstudeerstageonderwerp: Hybride maps
In een ziekenhuis zijn er veel situaties waarin het belangrijk is om een grote hoeveelheid informatie op een snelle en overzichtelijke manier te kunnen bekijken. Denk bijvoorbeeld aan een spoedeisende hulp: het personeel moet in één oogopslag kunnen zien welke bedden vrij, bezet of gereserveerd zijn, welke klachten een patiënt heeft, hoeveel patiënten in de wachtkamer zitten, welke patiënten zijn aangekondigd vanuit de ambulance, en ga zo maar door. Bij de getoonde gegevens moet het ook eenvoudig zijn om acties uit te voeren, zoals het inzien van een dossier of het verplaatsen van een patiënt van de ene naar de andere kamer. Met de module CS-Maps worden dergelijke visualisaties en interacties mogelijk gemaakt in de software van ChipSoft.
Gedurende de opdracht maak je kennis met de werking en beheerfunctionaliteiten van CS-Maps, evenals de code en technieken die dit mogelijk maken. Er dient een nieuwe functionaliteit ontwikkeld te worden die beheerders meer mogelijkheden biedt voor het maken van sectietypes waarbij onder andere de lay-out, getoonde gegevens en aangeboden acties op een eenvoudige en overzichtelijke manier aangepast kunnen worden aan de hand van een conditie zoals een patiënttype. Voorafgaand aan de ontwikkeling moet er onderzocht worden wat de wensen en eisen van beheerders en ziekenhuizen zijn, en hoe deze het beste vertaald kunnen worden naar een werkend product.
Afstudeerstageonderwerp: Interactieve grafieken
In HiX kennen we de module Chart die wordt gebruikt om grafieken generiek in te richten. Deze grafieken kunnen vervolgens door heel HiX gebruikt worden door andere modules, voorbeelden hiervan zijn lab, metingen en capaciteitsplanning. De grafiekconfiguraties bestaan uit algemene opties, configuratie van de assen (X, Y-links, Y-rechts), configuratie van de series en configuratie voor referentielijnen of gebieden. Al deze onderdelen hebben zelf ook weer een set opties. Aan de hand van al de gekozen opties wordt vervolgens een grafiek gegenereerd waarbij alle opties effect hebben op de werking en het uiterlijk van de grafiek die uiteindelijk getoond gaat worden.
Het doel is om functionaliteit te ontwikkelen waarmee de grafieken interactiever worden. Dit maakt de grafieken functioneler en voorkomt in sommige gevallen dat de hele configuratie aangepast moet worden. Grafieken kunnen los staan, maar kunnen ook gedockt worden binnen een tijdlijn, formulier of overzicht. Er moet dus onderzoek worden gedaan naar de plek waar deze interactieve opties op een intuïtieve manier aangeboden zouden kunnen worden in de verschillende omgevingen. Ook moet bepaald worden bij welke opties uit de grafiekconfiguratie het nuttig is om deze ‘on-the-fly’ aan te passen. Vervolgens moet functionaliteit ontwikkeld worden om reeds gegenereerde grafieken zich direct aan te laten passen aan de geselecteerde opties. Gebruikersvriendelijkheid en performance zijn hierbij natuurlijk ook van belang.
Om te kunnen bepalen welke informatie en set aan functionaliteiten daadwerkelijk benodigd is, zal er onderzoek moeten worden gedaan naar de wensen en eisen. Op basis van deze wensen en eisen moeten requirements worden opgesteld. Deze requirements dienen uiteindelijk als basis voor de ontwikkeling van de context-gestuurde grafieken
Afstudeerstageonderwerp: X-Bank
Tijdens je afstuderen zal je onderzoek gaan doen naar de processen m.b.t. de verschillende soorten weefsel en organen. Hoe worden deze afgenomen, waar worden ze opgeslagen, hoe worden ze geïdentificeerd, welke tests worden er uitgevoerd, etc. Daarnaast zal je gaan kijken naar de huidige gerealiseerde oplossing voor bloedtransfusie.
Nadat je een duidelijk beeld hebt gekregen van de materie ga je een ontwerp maken waarin je een basis flow beschikbaar maakt voor de verschillende materialen. Op de plekken waar nodig zorg je daarin dat specifiek gedrag mogelijk wordt en/of flexibiliteit is in het proces wat doorlopen wordt.
Tot slot zal er gewerkt worden aan de realisatie van een prototype van deze basis laag met daarin de ondersteuning voor specifiek gedrag.
Afstudeerstageonderwerp: Protocollen testen
Binnen het systeem is mogelijk om een test uit te voeren voor een protocol. Het resultaat hiervan is een nieuwe bereidingsopdracht. Momenteel drukken de apothekers deze af op papier en controleren de opdracht. Als alles akkoord is, valideren ze het protocol en bewaren ze het resultaat van de test.
Hoe mooi zou het zijn om de invoer en het resultaat gestructureerd te bewaren en na een aanpassing automatisch de protocollen weer te kunnen valideren?
Je gaat onderzoeken welke mogelijkheden er zijn m.b.t. het automatisch testen en welke gegevens er opgeslagen moeten worden. Daarnaast moet je goed nadenken over welke omgevingen de klant heeft en waar er getest gaat worden.
Afstudeerstageonderwerp: Tijdlijnen in mobiele applicaties
Er moet onderzoek gedaan worden naar de verschillende stakeholders en hun wensen en eisen. Op basis van deze wensen en eisen moeten requirements worden opgesteld, rekening houdend met de visuele en technische beperkingen van mobiele devices. Daarnaast moet onderzocht worden welke gegevens, gebaseerd op de tijdlijndefinities uit HiX, vanuit de backend server applicatie aangeleverd dienen te worden om tot een goed en bruikbaar overzicht in de mobiele applicatie te komen. Doordat de frameworks voor HiX en voor de mobiele applicaties verschillen, zal onderzocht moeten worden hoe deze datastructuur afkomstig uit het framework van HiX in de backend server applicatie omgezet kan worden naar een voor de mobiele applicaties bruikbare structuur. Op basis van de resultaten van dit onderzoek zal er een ontwerp moeten worden gemaakt. Dit ontwerp dient als basis van het te realiseren product, nl:
1. Functionaliteit in de backend server applicatie om de voor een tijdlijn benodigde gegevens secure en in een voor de mobiele applicatie bruikbare structuur aan te bieden.
2. Vervolgens één generiek tijdlijn control, toepasbaar op verschillende plekken in mobiele applicaties met tenminste de volgende functionaliteiten:
- Navigatiemogelijkheden, zodat er in de tijd ook terug/vooruit kan worden gekeken.
- Tonen van inhoud, gestuurd vanuit de tijdlijndefinities in HiX.
Stageonderwerp: Alternatief grafiekcomponent
Bij deze opdracht dient voor het onderzoek te worden bepaald welke maatstaven (bijv. grafische features en performance, uitbreidbaarheid) moeten worden toepast voor de vergelijking van de verschillende grafiek componenten. Op deze manier moeten de voor- en nadelen tegen elkaar worden afgewogen. Op basis hiervan zal een keuze moeten worden gemaakt voor een alternatief grafiek component. Aanvullend zal er een implementatie van dit grafiekcomponent in HiX moeten worden gerealiseerd. Deze implementatie kan dan goed worden gebruikt om een eindoordeel te kunnen vellen en de koers definitief te wijzigen naar het alternatieve component.
Stageonderwerp: Hergebruik van bouwstenen
Er is dus vraag naar functionaliteit om groepen bouwstenen in Maps te kunnen hergebruiken. Dit zal het onderhoud voor een applicatiebeheerder sterk verbeteren, doordat er in de nieuwe situatie één configuratie kan worden aangepast die op verschillende plekken gebruikt kan worden. Alle wijzigingen/toevoegingen komen dan direct mee in de secties. Er zal eerst onderzoek moeten worden gedaan naar de toepasbare mogelijkheden om bouwstenen te kunnen hergebruiken. Aanvullend hierop zal er onderhoudsfunctionaliteit moeten worden gemaakt waarin de bouwsteen configuraties centraal kunnen worden beheerd en gebruik
Wij bieden
- Een riante vergoeding met uitzicht op een vaste baan
- Goede begeleiding en coaching in een fijne werkomgeving met uitgebreide mogelijkheden om je te ontwikkelen
- Een uitgebreide kennismaking met de meest uiteenlopende methodes en ontwikkeltools binnen de zorg-ICT en onze programmeer- en dataomgeving
- Gave ‘perks’, zoals goodies of vrijkaarten voor evenementen en sportwedstrijden
- Een unieke en leerzame stageplek bij een groeiend bedrijf
Misschien is jou wel iets opgevallen aan deze vacature of weet je een manier om deze te verbeteren? Dan zijn wij dus op zoek naar jou!
Wil jij deze uitdaging aangaan?
Stuur je CV en motivatie met onder andere het stageonderwerp dan naar werken@chipsoft.nl.
Heb je zelf een leuker of beter stage idee? Neem gerust contact op!