Company
Deloitte
Type
Vacancy
Location
Amsterdam
Sector
Consultancy, Financial Risk Management, Other
Required language
Dutch, English
Website
https://careersatdeloitte.com/students?utm_source=vesting_studyassociation&utm_medium=paid_companyprofile&utm_campaign=landingpage_consideration&utm_term=full_evp&utm_content=riskadvisory_landingpage

Description

Het Market Risk en ALM team versterken om buitengewone prestaties te leveren en indruk te maken op je klanten met kennis en expertise.

What impact will you make?

Market Risk en ALM (Asset en Liability Management) professionals helpen banken en andere financiële instellingen om de risico’s te beheersen die ontstaan door de verschillende assets en liabilities die zij op de balans hebben, en de marktrisicofactoren die de waardes van de verschillende assets en liabilities kan beïnvloeden.

Hierbij zijn potentiële verliezen voornamelijk het gevolg van veranderende marktrisicofactoren zoals de rentestand of wisselkoersen, maar daarnaast ook klant gedrag. Met behulp van onze uitgebreide kennis van deze risicotypes, helpen wij klanten onder andere met het bepalen van het vereiste kapitaal om solvabel te blijven gedurende crises en geven wij inzicht in het mitigeren van deze risico typen met bijvoorbeeld het gebruik van derivaten. Market Risk en ALM professionals hun werk uit in overeenstemming met de huidige regelgeving, in een omgeving die voortdurend verandert, gekenmerkt door de komst van nieuwe digitale en data gestuurde beslissingen.

Een consultant bij Deloitte Market Risk en ALM heeft impact op de wereldwijde financiële dienstverlening door invloedrijke klanten te bedienen en te werken in projecten die de financiële dienstverlening positief hervormen. Naast het werken aan opdrachten, ondersteunen consultants ook bij het voorbereiden van proposals en draag je bij aan onderzoek en het schrijven van artikelen.

Je zal deelnemen aan een collaboratieve bedrijfscultuur waar getalenteerde individuen hun beste werk laten zien. Binnen Deloitte waarderen we een innovatieve houding, een multidisciplinaire interesse en een uitzonderlijke dienstverlening door expertise en professionaliteit.

Nikki working on her laptop

This is how

 • Het ontwikkelen en communiceren van een strategische en innovatieve visie op de financiële dienstverlening;
 • In staat zijn om connecties te maken en advies uit te brengen met betrekking tot verschillende type marktrisic waarmee financiële instelling te maken hebben zoals rente risico, valuta risico en liquiditeits risico, maar ook andere aspecten van de financiële sector;
 • Jouw vaardigheden toepassen op kwantitatieve modellen en data-analyse;
 • De vertaalslag maken van technische resultaten naar impact voor klanten;
 • Het opbouwen van een groot netwerk binnen de financiële dienstverlening en gelijkgestemden op het gebied van kwantitatief modelleren.

What we offer

 • Een vast salaris.
 • Een development program waardoor je je doorlopend blijft ontwikkelen.
 • Vergoeding om een thuiswerkplek in te richten om te zorgen dat je op een ergonomisch verantwoorde manier kunt werken.
 • Flexibele werktijden, je deelt je eigen agenda in.

What you offer

Als het aankomt op de technische aspecten van deze functie, kan er van alles op je pad komen. Tegelijkertijd kun jij het team inspireren en motiveren met nieuwe inzichten om uitstekende resultaten op te leveren. Je durft nieuwe dingen te proberen en je blijft leren en jezelf ontwikkelen, ook al ondervind je gedurende het proces tegenslagen.

Voor de rol van Consultant in het Market Risk en ALM team, zijn we op ook op zoek naar het volgende:

 • Je hebt één van de volgende studies afgerond: Econometrics, Mathematics, Economics, (Quantitative) Finance, Actuarial Science of een andere bèta Master;
 • Je bent ambitieus, onafhankelijk, energiek en in staat om te presteren onder druk;
 • Je woont in Nederland;
 • Je hebt affiniteit met de financiële sector;
 • Je hebt uitstekende analytische vaardigheden;
 • Je hebt affiniteit met kwantitatief modelleren en/of programmeren;
 • Je bent een teamspeler;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden;
 • Je beheerst het Engels goed, zowel sprekend als schriftelijk.

Thumbnail of YouTube video

Jouw expertise deel je met zo'n 40 andere collega's in het Market & ALM-team dat onderdeel is van Deloitte Risk Advisory. Ons team hanteert kwantitatieve methoden en technieken om diversie vraagstukken binnen modelontwikkeling en -validatie op te lossen. Hierbij valt te denken aan modelleertechnieken uit de Quantitative Finance, statistiek en toegepaste wiskunde. Daarnaast kijken wij ook naar de impact van wet– en regelgeving op markt- krediet- en actuariële risico’s.

Binnen deze afdeling vinden we het belangrijk om jezelf continu te ontwikkelen. Daarom hechten we veel waarde aan innovatie en persoonlijke ontwikkeling.

Solliciteer nu!

Back to top
Cancel