Company
Ernst & Young
Type
Vacancy
Location
Amstelveen,Rotterdam,Utrecht ,Eindhoven
Sector
Consultancy, Data Science, Financial Risk Management, Strategy Consultancy
Required language
Dutch, English
Website
http://www.ey.com/NL/nl/Home

Description

Data Analytics Consultant - Financial Services

EY is een wereldwijde speler actief op het gebied van accountancy, tax, transactions en consultancy services. Met behulp van onze expertise, systemen en financiële diensten dragen wij bij aan een betere werkomgeving. Dat begint met een cultuur waarin jij training, kansen en creatieve vrijheid krijgt om jezelf en EY continu te verbeteren. 

Financial Services biedt dienstverlening aan klanten in de financiële sector. Denk hierbij aan banken, verzekeraars, pensioenfondsen en asset management. Onze opdrachtgevers hebben dagelijks te maken met nieuwe, vaak unieke eisen vanuit bijvoorbeeld wet- en regelgeving en uitdagingen door toenemende concurrentie in de markt. EY is de enige grote adviesorganisatie met een geïntegreerde financiële servicespraktijk voor Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika (EMEIA).

Wat je bij ons kunt verwachten – een verrijkende ervaring waarvan je een leven lang profiteert

Het Data and Analytics team maakt onderdeel uit van de Technology Consulting praktijk van EY en ondersteunt multinationals bij het oplossen van hun meest complexe uitdagingen door het exploiteren van hun data. Specifiek ben je actief betrokken bij: 

 • Data Strategy & Digital: Leveren van input voor de data strategie voor nieuwe producten en diensten en het integreren van nieuwe technologieën in de IT architectuur en dagelijkse operatie (data-driven transformations)
 • Data Science & Advanced Analytics: Klanten helpen bij het analyseren van hun data om waardevolle inzichten te creëren en toekomstig gedrag te voorspellen m.b.v. technieken zoals Artificial Intelligence en Machine Learning
 • Data Governance & Management: Klanten ondersteunen met het organiseren en optimaliseren van het gebruik van hun data

Wat je meebrengt – vaardigheden waarmee je de toekomst vorm geeft

 • Een afgeronde relevante universitaire master zoals Business Analytics, Data Science, Bedrijfskundige Informatica, Econometrie, Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde (of equivalent)
 • Affiniteit met complexe vraagstukken én de financiële sector
 • Sterk analytisch vermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Proactief ingesteld en bereid om nieuwe vaardigheden te leren om het maximale uit je eigen carrière te halen 
 • Bewustzijn van nieuwe problemen, waaronder regelgeving, industriële ontwikkelingen en de opkomst van nieuwe technologieën
 • Affiniteit met programmeertalen als R, Python, Java of soortgelijk is een pré 

Wat wij je bieden – een inspirerende werkomgeving

Wij bieden je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket waarbij je wordt beloond voor individuele en teamprestaties. Daarnaast bieden we je flexibele werktijden en voldoende mogelijkheden tot loopbaanontwikkeling. Bij EY bepaal je jouw eigen carrière aan de hand van jouw competenties en interessegebieden. Aanvullend bieden we je: 

 • Vrijheid en flexibiliteit om je rol uit te oefenen op de manier die het beste bij jou past
 • Internationaal georiënteerde trainingsprogramma’s op zowel hard- als softskill niveau
 • Een uitdagende baan in een snel veranderende innovatieve omgeving
 • Veel nieuwe contacten door toegang tot het wereldwijde uitgebreide netwerk van EY

Klik hier voor meer informatie over wat werken bij EY aantrekkelijk maakt

Word onderdeel van ons highest performing team!

Heb je vragen, neem dan contact op met Solange van Heemstra via +31(0)6 1588 6484 of via email solange.van.heemstra@nl.ey.com

Een online assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. 

Onderdeel van de sollicitatieprocedure zijn een online assessment en een Pre Employment Screening (PES). Een PES houdt in: controle op je identiteitsbewijs en diploma's, Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en een verklaring van EY met betrekking tot betrouwbaarheid bij indiensttreding.

Back to top
Cancel