Company
Achmea
Type
Internships
Location
Leeuwarden,Zeist,Apeldoorn,Leiden,Tilburg
Sector
Actuary, Data Science
Required language
Dutch, English
Website
http://www.werkenbijachmea.nl

Description

Over deze vacature

Jij; Bèta student in hart en nieren. Jij houdt van cijfers, innovaties en bent ontzettend ambitieus.
Wij; de grootste verzekeraar van Nederland, actief in alle takken van de financiële dienstverlening (verzekeraar en bank).

Als WO afstudeer- of meewerkstagiaire actuariaat nemen wij jou mee in het werken bij Achmea met een econometrische, actuariële of wiskundige achtergrond. Actuarissen zijn actief binnen de gehele organisatie, op verschillende afdelingen en locaties, waarin zij werken voor onze 23 merken. Met Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis als de grootste merknamen. 

Onze merken richten zich op een vijftal markten, denk aan: Schade & Inkomensverzekeringen, Zorgverzekeringen, Pensioen en Leven producten, Oudedagvoorzieningen & International. Zo kun jij je als actuarieel stagiair bezig houden met verschillende type data en klantgroepen. Denk aan: de ontwikkeling van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zelfstandigen, de jaarlijkse premie aanpassingen voor zorgverzekeringen, de ontwikkeling en implementatie van de nieuwe verslaglegging standaard IFRS9/17, de kapitaal stress testen in het kader van doorontwikkeling van het Europese Solvency II raamwerk, het vinden en implementeren van nieuwe risicofactoren om de schadelast nog beter te voorspellen, het ontwikkelen van modellen om de onzekerheid rond de schadelast in te schatten, het modelleren van onze letselschades met behulp van de nieuwste machine learning technieken en het door ontwikkelen van modellen die de klantwaarde berekenen.

Als actuarieel stagiair ga je aan de slag met:

 • Data analyses! Je baseert je analyses op heel veel ... data! Denk groot. Denk aan een historische portefeuille met informatie over onze verzekerden- en schade-informatie. Jouw berekeningen dragen direct bij aan de vormgeving van nieuwe verzekeringsproducten, de premiestelling en zijn bepalend voor het resultaat van deze grootste verzekeraar van Nederland. Je schakelt met verschillende afdelingen als product- en accountmanagement, financiën, marketing en ontvangt directe feedback over de strategische, financiële en commerciële impact van jouw berekeningen;
 • Het (door)ontwikkelen van statistische modellen die de verwachte schadelast zo goed mogelijk voorspellen. Het is van cruciaal belang dat de financiële verplichting die wij aan gaan zo goed mogelijk wordt ingeschat. Hiervoor gebruiken wij complexe, state-of-the-art wiskundige modellen voor premiestelling, voorziening en risicokapitaalberekeningen en zijn we continu op zoek om deze te verbeteren, bijvoorbeeld met de nieuwste machine learning technieken;
 • Je maakt gebruik van statistische methoden als GLM’s, Cox-hazard, ML met behulp van SAS, R of Matlab;
 • Je draagt direct bij aan de actuariële grondslagen die in tarifering en voorzieningen toegepast worden. Samen met jouw collega’s lever je gedegen analyses waardoor we goed en helder kunnen afstemmen over deze grondslagen.

Kortom, wij bieden jou een gave en verantwoordelijke meewerk- of afstudeerstage, met een sterk maatschappelijk karakter, waarvan jij zowel persoonlijk als professioneel zult groeien.

Onze stages worden aangeboden op onze locaties in:

 • Apeldoorn;
 • Tilburg;
 • Zeist;
 • Leeuwarden;
 • Leiden.

Maak je interesse kenbaar en stuur ons jouw CV en motivatiebrief! Wij kijk ernaar uit om de mogelijkheden voor jou bij ons uit te zoeken.

Ps. graag vermelden of het voor jou een om een meewerk- of afstudeerstage gaat en welke locatie voor jou van toepassing is.

JOUW AFDELING

Actuariaat

Het Actuariaat van Achmea bestaat uit meer dan 150 actuariële collega’s. Actuarissen zijn actief binnen de gehele organisatie, op verschillende afdelingen en locaties, waarin zij werken voor onze 23 merken voor onze ruim 10 miljoenklanten. Met een actieve interne actuariële community die zelf intern voor elkaar educatie sessies verzorgd, intern opleidingen op maat aanbied en volop mogelijkheden geeft om intern door te stromen. Hiervoor werken de diverse takken intensief samen, zowel op directie en management niveau als op medewerkersniveau. De ideale gelegenheid om het brede actuariële vakgebied te ontdekken.
 

JOUW ACHTERGROND

Wat jou uniek maakt als Wo Meewerk-/ Afstudeerstagiair Actuariaat / Data Science

Natuurlijk ben je helemaal enthousiast geworden over het bovenstaande en kun je niet wachten om met deze ... Data aan de slag te gaan. Maar eerst, wat zien wij graag terug in jou? 

 • Je volgt een Wo bèta opleiding bijv. (toegepaste) wiskunde of econometrie met interesse in Actuariaat of Actuarial Science.
 • en je bent analytisch, zelfstandig, kritisch en resultaatgericht.  

Check? Lees gauw wat wij jou verder bieden. 

DIT IS ACHMEA

Wat wij bieden

 • Mogelijkheid om flexibel te werken, natuurlijk in afstemming met jouw begeleider; 
 • Stagevergoeding €650,- op basis van 36 uur. 
 • Reiskostenvergoeding indien je niet over OV-studentenkaart beschikt of op andere wijze dan met openbaar vervoer komt.
 • Een uitdagende opdracht om helemaal in op te gaan, waarmee je jezelf verdiept, ontwikkelt en profileert.
 • Ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Daar staan we altijd voor open.
 • Goede werksfeer in een gedreven team!

Hoe ziet de sollicitatieprocedure eruit?

Binnen 5 dagen reactie

Al binnen 5 dagen weet je waar je aan toe bent.

Onze 1e kennismaking

Tijdens onze eerste ontmoeting kijken we naar de mogelijkheden die er voor ons allebei zijn.

Soms een assessment

Afhankelijk van het type stage, kan het zijn dat we jou nog vragen om een assesment te maken. Gewoon vanaf jouw device thuis.

Jouw stage-opdracht

Samen met jouw toekomstige manager overleg je over hóé jouw stage-opdracht er uit komt te zien.

De stage-overeenkomst

Opdracht akkoord? Dan mailen we je onze stage-overeenkomst. Zet jouw handtekening erop en mail deze terug. Zo geregeld.

Solliciteer

Back to top
Cancel