Company
Storm Digital
Type
Internships
Location
Groningen
Sector
Data Science, Marketing Intelligence
Required language
Dutch, English

Description

Als Bijbaan Data Scientist ga jij direct aan de slag op uitdagende projecten van topmerken als Uber, Thuisbezorgd & Volvo. Je speelt een belangrijke rol in het intelligenter en winstgevender maken van al hun digitale marketing inspanningen. Dit doe je door slim gebruik te maken van algoritmes, machine learning en predictive targeting.

Jouw uitdaging

Je gaat deel uitmaken van ons Data Science team, waarin je wordt opgeleid en samenwerkt met talentvolle en ervaren specialisten. Het digitale landschap verandert snel en zo ook de vraagstukken die we krijgen van onze klanten. Er is daarom veel ruimte om te experimenteren en je bezig te houden met innovaties. Jij kunt gedurende je bijbaan o.a. een belangrijke rol spelen in:

  • Creëren van waardevolle inzichten door het draaien van complexe analyses. Bijvoorbeeld attributie analyses, waarbij je de relatieve waarde van de verschillende media kanalen bepaalt voor onze klanten. Dit inzicht stelt onze campagne specialisten in staat om de marketing activatie aan te scherpen. Denk hierbij aan een effectieve budgetverdeling per kanaal.
  • Het bedenken en bouwen van nieuwe descriptive & prescriptive modellen of algoritmes. Bijvoorbeeld het ontwikkelen van een algoritme waarmee images op basis van beeldeigenschappen worden geclusterd. Via deze clusters kunnen nieuwe testen worden gedraaid binnen Facebook & Google.

Naast je inhoudelijke inspanningen heb je een adviserende rol richting collega’s & klanten. Vanuit jouw expertise geef je advies over vraagstukken en de inzichten die je hebt vergaard. Je bezoekt samen met een ervaren specialist dan ook regelmatig klanten waarbij je betrokken bent.

In dit team wordt voornamelijk gewerkt met Python, R, SQL & Google Analytics. Mocht je nog niet met alle ervaring hebben, geen probleem. We gaan er vanuit dat je slim genoeg bent om de nieuwe technieken je snel eigen te maken.

Wat breng je mee?

  • Je volgt een technische HBO of WO opleiding
  • Hebt affiniteit met data, technologie en marketing
  • Kent de basisbeginselen van R, Python en/of SQL
  • Je bent eager om jouw kennis in de praktijk te brengen op innovatieve projecten
  • Je bent gemiddeld 16 uren per week beschikbaar, die flexibel in te delen zijn.

Wat bieden wij?

We snappen dat jij het belangrijk vindt om naast je studie zoveel mogelijk ervaring op te doen. Je krijgt daarom de mogelijkheid om direct aan de slag te gaan op uitdagende vraagstukken van topmerken, aan te haken bij relevante trainingen of Hackathons en samen te werken met verschillende specialismen. Daarnaast vind je bij ons een ambitieuze en gezellige cultuur, waarin samenwerken centraal staat en eigen initiatief wordt gewaardeerd. Heb jij bewezen dat je een aanwinst bent voor het team? Dan bieden we je na je studie graag een contract aan.

Word jij onze nieuwe Bijbaan Data Scientist?

Check alle openstaande vacatures in dit team op onze website en solliciteer direct!

Back to top
Cancel