Company
Belsimpel
Type
Vacancy
Location
Groningen
Sector
Other
Required language
Dutch, English

Description

Koop op jaarlijkse basis meer dan een miljoen smartphones in

Fulltime | 40u/w | Hoofdkantoor Groningen

Miljoenen producten, tientallen leveranciers, zes schermen en jij.

In een vrije markt, zoals de telecommarkt, is onderhandelen op mega snelheid essentieel voor onze inkopen. Met zes schermen hou je het overzicht over alle producten die ingekocht moeten worden voor Belsimpel en alle internationale Gomibo domeinen. Hierbij werk je met meer dan 100 leveranciers in vrijwel heel Europa. Nu we de internationale markt op zijn gegaan is alles nog competitiever en moeten we zorgen dat we altijd de beste prijs bieden aan de klant en een accurate voorraad hebben. Ga jij deze uitdaging aan? Je zult je geen dag vervelen.

Wat doe je als Junior Telecom Purchaser?

Jij bent verantwoordelijk voor de inkoop van alle smartphones en tablets en in 2020 waren dit er meer dan 1.000.000 per jaar. Met de lancering van 16 extra Europese domeinnamen van ons internationale merk Gomibo begin 2021 is de verwachting dat dit in rap tempo zal stijgen. Jij bent hierbij het éérste contact voor Belsimpel naar de volledige Europese markt, denk hierbij aan fabrikanten, distributeurs, operators en leveranciers.

Je begint met de ondersteuning van het inkoopproces. Je neemt daarbij al snel beslissingen over pricing, voorraadbeheer en relatiebeheer. Zodra je helemaal op stoom bent en hier zelf ook klaar voor bent ga je zelfstandig aan de slag gaat met het inkopen van telefoons en tablets. Bij interessante toestellen die wij nog niet verkopen analyseer je de markt en kijk je waar we dit toestel voor de beste prijs kunnen krijgen. Bij meer ervaring komt vanzelfsprekend ook meer verantwoordelijkheid en autonomie.

Daarnaast ben je dagelijks in contact met andere teams binnen Belsimpel, zoals finance, marketing en logistiek. Jij voorziet de teams continu van de meest actuele informatie over nieuwe modellen, prijs wijzigingen en voorraad. Al deze teams zijn afhankelijk zijn van jouw input. Jouw onderhandeling skills, het aanvoelen van ontwikkelingen op de markt en het vertalen hiervan naar de verschillende teams binnen Belsimpel zijn onmisbaar voor het bepalen van de juiste strategieën. 

Daarnaast ben je samen met collega’s van het marketingteam verantwoordelijk voor het relatiebeheer met belangrijke fabrikanten als OnePlus en Nokia. Jouw team bewaakt de koers van het bedrijf op het gebied van productmanagement, voorraad, pricing en marge. In jouw rol draait alles om slimme en analytische inkoop, waarbij je razendsnel belangrijke knopen door moet hakken. Dat alle processen binnen het inkoopteam goed staan is tevens één van jouw verantwoordelijkheden. Op projectbasis zul je af en toe werken aan verbeteringen binnen het team en speel je vanaf dag één een rol in het signaleren van efficiëntieslagen. 

Zo kan je dag eruit zien

Wanneer je om half 9 je jas ophangt, heeft Arjen al koffie voor je gezet zodat je goed voorbereid de dag begint. Het belangrijkste onderwerp tijdens de dagstart is natuurlijk de launch van de nieuwe iPhone die volgende week plaatsvindt. Scherp inkopen van deze toestellen is enorm uitdagend en daarom ook cruciaal. Samen met Tom ga jij daarom vandaag de aanbiedingen van de verschillende leveranciers uitzoeken. Jij bent extreem gehaaid en zorgt er daarmee voor dat wij het toestel net die ene euro goedkoper kunnen aanbieden dan onze concurrenten. Voordat jullie hiermee aan de slag gaan heb je eerst een meeting metAlbert van Team Category Management Abonnementen, want hij heeft een analyse gemaakt van de verkoop van de iPhone 12. Hiermee gaan jullie de voorspelling maken voor de gloednieuwe iPhone 13 die je verwerkt in de forecast, zodat we voldoende voorraad hebben om al onze klanten te voorzien.

In de middagpauze wandel je even naar de markt toe voor een lekker broodje falafel samen met een paar collega’s uit wat andere teams. Hierna is het tijd om contact op te nemen met verschillende leveranciers. Via Skype ga jij de onderhandeling aan over alle soorten toestellen en tablets. Hier komen jouw onderhandeling skills naar boven, jij laat je niet het kaas van je brood eten en weet precies wanneer je moet toeslaan. Zonder jou was dit niet gelukt! Aan het einde van de dag worden bitterballen rondgebracht met een uitnodiging voor de vrijmibo. En, kom je nog even borrelen? 

Wat bieden wij?

Naast een goed salaris, speciale Belsimpel Benefits, een gunstige pensioenregeling en 25 vakantiedagen per jaar bieden we ook:

Volop doorgroeimogelijkheden

Vanaf dag 1 maak jij het verschil.

Werken in hartje Groningen

Op je fiets naar kantoor.

Vergroot je (super)krachten

Werk met >600 fanatieke collega's.

Unieke werksfeer

Elke week borrels en activiteiten.

Wie ben jij?

  • Je hebt afgeronde wo-opleiding, bij voorkeur een (bedrijfskundige) opleiding, waarin je je analytische skills al goed hebt ontwikkeld.
  • Je bent bereid om 40 uur per week te werken.
  • Communicatie is een van jouw sterkste punten en je staat bekend om je open houding naar externe contacten en collega's.
  • Je hebt een commerciële mindset en onderhandelen kun je als de beste. 
  • Je bent analytisch ijzersterk en deinst niet terug voor een beetje puzzelen in Excel.
  • Relaties opbouwen en onderhouden is jouw tweede natuur.
  • Onderhandelen kun jij gewoon als de beste.

Solliciteer nu

Back to top
Cancel