Company
Belsimpel
Type
Vacancy
Location
Groningen
Sector
Data Science, Marketing Intelligence
Required language
Dutch, English

Description

Drive, ambitie & out-of-the-box denken.

Online marketing is één van de belangrijkste drijfveren voor een snelgroeiende telecomwebwinkel als Belsimpel. In deze functie houd je je dan ook bezig met het opzetten en analyseren van Google AdWords-, Facebook en andere marketingcampagnes. Het analyseren van data is niet alleen de toekomst, het is ook jouw passie.

Wat doe je als Data Driven Online Marketeer?

Samen met een handjevol collega’s streeft het Data Driven-team er elke dag weer naar om de beste online marketingcampagnes op te zetten. Onze marketing bevindt zich op een topniveau en jij zorgt ervoor dat we dit zo houden. Jij monitort onze huidige campagnes door het analyseren van de grote hoeveelheid beschikbare data. Bovendien streven we iedere dag naar verbetering, daarom gebruiken we jouw bevindingen voor het opzetten van nieuwe campagnes voor bijvoorbeeld de nieuwste iPad of OnePlus toestel. Een belangrijke klus aangezien er veel geld in de campagnes omgaat.

Jij werkt elke dag veel samen met onze andere marketingteams. Zij rekenen op jouw input, zoals de resultaten van bepaalde campagnes en het effect op de verkoopcijfers. Daarnaast hebben jullie eens per week een meeting waarin jullie onder andere bespreken wat ons de komende tijd te wachten staat of wat het actieplan wordt voor eventuele grote releases, zoals de nieuwste Google Pixel. Ook besteed je tijd aan het schrijven van rapportages waarin je reflecteert op de prestaties van de afgelopen week. Welke campagnes zijn goed gegaan? Naar welke campagnes moeten we nog eens goed kijken? Je hebt hierbij een signalerende rol en zorgt ervoor dat de nodige aanpassingen worden gemaakt.

Data Driven marketing is booming business. Je werkt op het randje van innovatie en zorgt ervoor dat we elke dag verder optimaliseren. Tijdens je werk is er volop de ruimte voor eigen inbreng en nieuwe ideeën. Als jij groeit, groeien wij immers mee. Zo krijg je de kans om echt alles uit jezelf te halen en vanaf dag één het verschil te maken.

Zo kan je dag eruitzien

Je start de dag met de Google Adwords-data van afgelopen week. Je krijgt een lach op je gezicht: advertising heeft een flink aandeel geleverd aan de sterke prestaties van afgelopen week. Gelijk analyseer je welke veranderingen hiertoe geleid hebben en dit verwerk je in een nieuw plan. Vervolgens ga je aan de slag met het verzoek dat je van team Marketinginkoop, -planning en -executie hebt ontvangen, een van onze partners wil graag weten hoe het is gegaan met de campagne die we de afgelopen periode hebben laten draaien. Je voert snel de benodigde analyses uit en verstuurt het resultaat, het was een geslaagde campagne!

Tijdens de pauze speel je een aantal potjes pool met Lasse, en het is je eindelijk gelukt om hem te verslaan! Om zijn verlies te verzachten trakteer je hem op een vers broodje van de Bakker Bart om de hoek. Na de pauze is het tijd voor de wekelijkse meeting. Je pakt een koud blikje cola zero uit de koelkast bespreekt hoe het gaat met het opzetten van de nieuwe Facebook campagne voor de nieuwste Samsung Galaxy S10. De rest van de middag schrijf je een aantal nieuwe campagnes voor de net aangekondigde Honor telefoon en begin je aan de wekelijkse rapportages. Het valt jou op dat de Bing advertenties deze week ontzettend goed zijn gedaan, en dat ze veel clicks hebben opgeleverd. Met een goed gevoel sluit je je computer af en besluit je om nog even naar de kantine te gaan: Lasse wil graag een revanche voor de verloren pot van vanmiddag!

Wie ben jij?

  • Je volgt een bèta WO-studie.
  • Je bent 16u per week (of meer) tijdens kantooruren beschikbaar. Het is af en toe mogelijk om 's avonds of in het weekend een shift te werken.
  • Je kunt gestructureerd werken en bent goed in het overzicht bewaren.
  • Je hebt een goed gevoel voor data en bent analytisch ook ijzersterk.
  • Je bent leergierig en gaat een uitdaging niet uit de weg.
  • Je hebt een commerciële mindset waarmee je jouw werkzaamheden in perspectief van het bedrijf kunt plaatsen.

Solliciteer nu

Back to top
Cancel