Company
Deloitte
Type
Scriptant
Location
Amsterdam
Sector
Consultancy, Operations Research
Required language
Dutch, English
Website
http://www.werkenbijdeloitte.nl/

Description

Geef jouw scriptie een praktische insteek: met behulp van innovatieve technologieën processen optimaliseren en jezelf daarin razendsnel ontwikkelen. Bij Deloitte.

What impact will you make?

Zit jij in de laatste fase van je Master en ben je op zoek naar een uitdagende afstudeerstage? Zoek je uitstekende begeleiding, inzichten vanuit de praktijk en een boeiende werkomgeving? Wil je daarbij dat jouw scriptieresultaten praktisch worden toegepast bij toonaangevende klanten? Dan ben je bij Deloitte Consulting aan het juiste adres!

Als Operations Strategy & Transformation scriptant richt jou onderzoek zich op het identificeren, onderzoeken en valideren van de prioriteiten op de agenda van onze (target) klanten in het COO domein en het in kaart brengen van de stimuli en barrières die deze klanten ervaren bij het definiëren en realiseren van hun operationele doelstellingen.

Hierbij krijg je vanuit Deloitte intensieve begeleiding van een ervaren consultant met expertise in jouw onderzoeksveld. Ook heb je de beschikking tot het Deloitte netwerk om jouw scriptie praktische insteek te geven én kun je ervaring opdoen binnen de Consulting praktijk. Als scriptie stagiair doe je volledig mee met alle teamactiviteiten van het Business Process Transformation Team. Dat biedt je de kans kennis te maken met alle consultants in het team, van net begonnen tot zeer ervaren. En zo kun je goed bepalen of Deloitte een ideale werkgever voor jou.

This is how

Het Business Process Transformation team richt zich op het (her)ontwerpen, transformeren en gladstrijken van vitale klantprocessen. We ontwerpen de operationele strategie en helpen klanten om dit in de praktijk te brengen, hun activiteiten te verbeteren en directe waarde te creëren voor de klanten van onze klanten. We kennen de trends op het gebied van technologie om prestaties te analyseren, verbeteringsinitiatieven te identificeren en deze te implementeren bij de grootste bedrijven in een verscheidenheid van industrieën. 

De onderstaande onderwerpen zijn gedefinieerd als voorbeeld voor je onderzoekvraag. Samen zullen we uiteindelijk een goede onderzoeksvraag formuleren die aansluit bij de wensen van jou, de universiteit en Deloitte.

 • Welke huidige (markt en technologie) ontwikkelingen zijn ‘top of mind’ van de COO functies bij de banken en verschilt dit per domein/organisatie/et cetera?
 • Wat percipieert de klant als impact van huidige (markt en technologie) ontwikkelingen op de traditionele manier van het inrichten en verbeteren van Operations?
 • Wat zijn de belangrijkste overwegingen en dilemma’s van de COO functies bij definiëren van de operationele doelstellingen?
 • Vraagstukken rondom de digitalisering van productie (Industry 4.0). Je kunt hierbij denken aan strategische thema’s zoals de succes- en faalfactoren van de digitale transformatie van productieprocessen, maar ook aan een technologische benadering op specifieke onderwerpen zoals asset tracking, predictive maintenance, real-time monitoring van productieprocessen, additive manufacturing en robotics.
 • Vraagstukken rondom de toekomst (bijv. future of work, health mobility, banking) en de verwachte impact op het operations domein.

Roy Heijnsdijk (Junior Consultant): ”Voor een grote verzekeraar heeft Deloitte het bestaande afhandelingsproces van polissen geanalyseerd en nauwkeurig in kaart gebracht. Binnen dit proces was nog veel handmatig werk nodig in oude IT systemen. Wij hebben door middel van software robots de handelingen die medewerkers deden in deze systemen geautomatiseerd en binnen de organisatie van de verzekeraar een proeftuin gecreëerd voor deze innovatieve technologie waarin vele toepassingsmogelijkheden worden bekeken. Dit project hebben we met twee mensen uitgevoerd, waardoor ik meteen veel verantwoordelijkheid kreeg. Mijn activiteiten bestonden uit het analyseren van het huidige proces, samen met de klant een nieuw gerobotiseerd proces ontwerpen, bouwen en testen van de software robot en het rapporteren van voortang aan het managementteam van de klant.”

(W)here

Bij Deloitte, de grootste organisatie op het gebied van Audit en Assurance, Consulting, Financial Advisory, Risk Advisory, Tax en Legal. In Nederland kunnen we rekenen op meer dan 1.500 consultants. Jouw Operations Transformation expertise deel je met Business Operations in Amsterdam.

Binnen de gehele Consulting afdeling staan innovatie en persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel. Natuurlijk maakt Consulting ook flinke impact: bekijk hier een voorbeeld. 

 We leggen veel nadruk op leren en ondersteunen je om je scriptie tot een succes te maken. Je zult je collega's heel snel leren kennen tijdens een van de vele teamevenementen of reguliere vrijdagmiddagborrels!

Onze werksfeer wordt als volgt omschreven:
Consultant Bram Feijen: “Het allerleukste aan werken bij Deloitte vind ik de supertoffe collega’s waar ik mee werk. Het zijn inmiddels vrienden van me geworden”.

Service Line Leader Karen van Monsjou: “Je mag voor ongelooflijk mooie opdrachtgevers werken en op strategisch niveau meedenken over de koers van een organisatie.“

What we offer

 • naast een vaste stagevergoeding, krijg je een laptop en, indien van toepassing, een reiskostenvergoeding van Deloitte;
 • flexibele werktijden;
 • intensieve begeleiding van een ervaren consultant met expertise in jouw onderzoeksveld en toegang tot het Deloitte netwerk;
 • een learning programma waar je gebruik van kan maken en waarmee je jezelf doorlopend kan ontwikkelen;
 • een coach waarmee je samenwerkt aan jouw ontwikkeling in soft- en hard skills;
 • de mogelijkheid om uitgebreid kennis te maken met Deloitte Consulting en het Business Process Transformation team!

What you offer

Je hebt het lef om, met vallen en opstaan, nieuwe dingen uit te proberen en zo te blijven leren. Verder heb je voor deze vacature als scriptant:

 • een afgeronde Bachelor opleiding, je zit in de laatste fase van je Master;
 • uitstekende academische resultaten en middelbare school (vwo) cijfers, waarbij je exacte vakken bovengemiddeld hebt afgerond;
 • interesse in consultancy en procesoptimalisatie, dit blijkt uit jouw studieachtergrond, stages en eventuele werkervaring;
 • in de masterfase van een universitaire opleiding, bij voorkeur in een bedrijfseconomische of technische richting;
 • sterke analytische vaardigheden en het vermogen om op basis van data analyse problemen op te lossen;
 • extra curriculaire activiteiten, zoals een actieve (bestuurs-) functie in een studentenvereniging of sportclub;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift.

Let's make impact. Apply now!

Herken jij je in dit profiel? Je kan solliciteren door jouw CV, motivatie en cijferlijsten van VWO, Bachelor en Master (tot nu toe) te uploaden. Bij Deloitte staan we open voor alle mensen die kwaliteit en ambitie meebrengen. We zijn dan ook benieuwd wie jíj bent.

Vragen? Voor de antwoorden neem je contact op met Recruiter Marlou Tuijl via +31 (0)6 50088403. 

Back to top
Cancel