Company
Ernst & Young
Type
Scriptant
Location
Amsterdam
Sector
Financial Risk Management
Required language
Dutch, English
Website
http://www.ey.com/NL/nl/Home

Description

EY is een wereldwijde speler actief op het gebied van (Tech) Consultancy, Assurance, Tax en Transactions. Met onze expertise, systemen en financiële diensten dragen we bij aan een betere werkomgeving. Dat begint met een cultuur waarin je training, kansen en creatieve vrijheid krijgt om jezelf en EY continu te verbeteren.

Financial Services biedt dienstverlening aan klanten in de financiële sector. Denk hierbij aan banken, verzekeraars, pensioenfondsen en asset management. Onze opdrachtgevers hebben dagelijks te maken met nieuwe, vaak unieke eisen vanuit bijvoorbeeld wet- en regelgeving. EY is de enige grote adviesorganisatie met een geïntegreerde financiële services praktijk voor Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika (EMEIA).

Wat je bij ons kunt verwachten – een verrijkende ervaring waarvan je een leven lang profiteert

Het Financial Services Risk Management (FSRM) team begeleidt cliënten bij het ontwerpen en implementeren van markt-, krediet- en operationeel risico management raamwerken, selectie en implementatie van ondersteunende IT-systemen voor risico management, complexe waarderingsproblemen van financiële instrumenten, de inrichting van hedge accounting volgens IFRS regelgeving, financieringsvraagstukken, treasury- en cash managementstructuren en het ontwerpen en herinrichten van financiële processen. 

 • Als scriptie stagiaire bij het FSRM team en dan specifiek bij de Quantitative Analyses tak, is het jouw verantwoordelijkheid om zelfstandig onderzoek te doen.
 • Het team helpt je bij het bepalen van een passend scriptie onderwerp, denk bijvoorbeeld aan XVA, Cheapest to deliver curves, Artificial intelligence voor het voorspellen van interest rates, security of blockchains, maar we waarderen het ten zeerste als je zelf met een voorstel komt.
 • Je krijgt een begeleider toegewezen die jou ondersteunt bij het formuleren van jouw probleemstelling en geeft (academische) begeleiding en je helpt bij alle praktische vragen.
 • Tijdens het schrijven van je scriptie bij EY heb je zelf in de hand hoeveel tijd er naar je scriptie gaat en naar het mee werken op projecten, door deze flexibiliteit hoeft je deadline voor het inleveren van je scriptie nooit gevaar te lopen.
 • Je zult waardevolle en relevante werkervaring opdoen in een informeel en collegiaal team.

Wat je meebrengt – vaardigheden waarmee je de toekomst vorm geeft

 • Je bent bezig met een universitaire studie econometrie, bedrijfskunde, aerospace engineering, wiskunde, mechanical engineering, financial engineering, scheikunde, natuurkunde of een vergelijkbare richting.
 • Je beschikt over kennis van of hebt affiniteit met internal control en risk management of je hebt kennis en interesse in een specifiek thema onderwerp dat actueel is in de financiële sector.
 • Naast je studie heb je jezelf op verschillende manieren ontwikkeld, bijvoorbeeld tijdens een relevante stage, een bestuursjaar of andere nevenactiviteiten.
 • Je bent een teamspeler, beschikt over een analytisch denkvermogen en hebt vernieuwende ideeën.
 • Je bent (zowel mondeling als schriftelijk) communicatief vaardig in het Nederlands en Engels en bent voor minimaal 4 dagen per week beschikbaar.

Wat we je bieden – een inspirerende werkomgeving

We bieden je een stimulerende werkplek bij ons op kantoor om je scriptie te schrijven en kennis te maken met onze professionele, maar informele cultuur. Wat je nog meer kan verwachten bij EY:

 • De mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende sociale activiteiten die op kantoor worden georganiseerd, zoals: Young EY, vrijdagmiddagborrels, sportevenementen en stagiaire uitjes.
 • De mogelijkheid voor snelle professionele en persoonlijke ontwikkeling; maak een optimale carrière start welke bestaat uit verantwoordelijkheden, het leren van ervaren collega's, een uitgebreid netwerk en het volgen van verschillende workshops.
 • Bij EY heeft elk individu met zijn/haar visie en mening een unieke bijdrage. Dus ook jij! Onze cultuur is open waarin aandacht voor diversiteit beleidsmatig is verankerd.

Klik hier voor meer informatie over wat werken bij EY aantrekkelijk maakt.

Word onderdeel van ons highest performing team!

Heb je vragen, neem dan contact op met Cairo Crystle via +31 88 40 75466of via email crystle.cairo@nl.ey.com.

Een online assessment maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure

Back to top
Cancel