Company
Capgemini
Type
Vacancy
Location
Utrecht
Sector
Consultancy, Data Science
Required language
Dutch, English
Website
www.werkenbijcapgemini.nl

Description

Insights&Data is een business unit met focus op Business Intelligence (BI) en Big Data. Ons doel is onze opdrachtgevers inzicht verschaffen in hun eigen data en externe data, om zo processen te verbeteren door gebruik te maken van Business Intelligence en Big data technologie.

Onze klanten hebben behoefte om de snel toenemende hoeveelheid informatie te kunnen verwerken, integreren en analyseren. Capgemini helpt hierbij door meer waarde uit zowel bedrijfsgegevens als externe data te halen.

Als junior consultant zet je dan ook vaak je tanden stevig in de techniek om bestaande inzichten te optimaliseren door met oplossingen te komen. Dat doe je uiteraard niet alleen. Je werkt in een team met ICT-professionals met elk hun eigen expertise. Collega’s waar jij als Junior Consultant Insights&Data veel van kunt leren en mee kunt sparren.

Als Junior Consultant Insights & Data draag jij bij door:

 • Data te vertalen in inzichten die als input dienen bij de beslissingen van de klant
 • Mee te bouwen aan tools waardoor de klant beter gebruik kan maken van zijn data
 • (mede) Verantwoordelijk te zijn voor het opleveren van kwalitatief hoogwaardige oplossingen binnen afgestemde doorlooptijden
 • Je te specialiseren in het analyseren van data, het modelleren van data warehouses, het integreren van data uit verschillende bronnen of het opzetten van complexe rapportage structuren van bron tot jaarverslagen
 • Jezelf te ontwikkelen tot een zelfstandig werkende professional, die het een uitdaging vindt om ‘slimme’ oplossingen te creëren en te adviseren
 • Binnen de BI omgevingen betrokken te zijn bij het analyseren, testen en bouwen van BI Solutions
 • Zelfstandig of in teamverband deel te nemen aan projecten

 Insights & Data is binnen Capgemini de business unit die toonaangevende experts op het gebied van datatechnologie samen met zakelijke expertise en branchekennis aan de klant biedt. De afdeling bestaat uit twee clusters genaamd Content, Analysis & Risk (CAR) en Data Information Management (DIM). Afhankelijk van jouw studieachtergrond, ervaring en interesse wordt je in een van de twee clusters geplaatst, bijvoorbeeld als Junior BI consultant of Data Scientist.

Wie we zoeken

Capgemini zoekt jonge professionals die zich willen specialiseren in data-vraagstukken bij grote organisaties. Jouw eerste zes weken staan in het teken van het vergroten van jouw vakkennis. Daarbij kun je denken aan trainingen op het gebied vvan SQL, data modelling, data management en business analyse.
We adviseren de grootste bedrijven van Nederland en jij krijgt de kans om hier een uniek kijkje in de ICT-keuken te nemen.

Heb jij een afgeronde bèta, business of technische HBO of WO opleiding en wil jij je verder ontwikkelen op het gebied van data? Dan zoeken wij jou. 

 • Een afgeronde HBO Bachelor of WO Master opleiding (bèta, technisch of business gericht);
 • Je hebt enige stage- of werkervaring;
 • Aantoonbare affiniteit met programma’s als Python, R, Matlab, Java, database analyse tools is een pre;
 • Aantoonbare affiniteit met IT (algoritmes, analyses, database onderhoud);
 • Je hebt tijdens je opleiding gewerkt met bijvoorbeeld databestanden, statistisch onderzoek, simulatie onderzoek en/of databases;
 • Je bent analytisch en praktisch, enthousiast, klantgericht en creatief;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed, vanwege het internationale karakter van onze klanten.

Wat we bieden

Ruime opleidings- en doorgroeimogelijkheden

Capgemini heeft focus op jouw ontwikkeling waarbij je opleidingen combineert met werkervaringen voor een optimaal leereffect en doorgroei naar een expert niveau. Wij hebben een career framework ontwikkeld waarin de verschillende carrièrepaden zijn uitgewerkt. Naast interne opleidingen kun je ook officieel markt erkende certificaten van onze BI partners behalen. Al met al zorgt dit ervoor dat je als junior consultant BI/ data scientist, naast een persoonlijk opleidingsprogramma, vrijwel onbegrensde doorgroeimogelijkheden hebt.

Vrijheid, een lease auto én direct een vast contract

Veel young professionals kiezen voor Capgemini vanwege onze cultuur. Bij ons heb je alle mogelijkheden van een groot bedrijf, maar de bescheidenheid en sfeer die je eerder bij een klein bedrijf verwacht. Het zit in ons DNA om elkaar en klanten te helpen. We werken op basis van vertrouwen en bieden je de vrijheid om je te ontwikkelen en nieuwe initiatieven op te pakken. Ook je arbeidsvoorwaarden zijn natuurlijk goed geregeld:

 • Direct een vast contract, gebaseerd op een 40-urige werkweek
 • Premievrij pensioen
 • 26 vakantiedagen (je kunt er nog meer bij kopen)
 • Simkaart en laptop van de zaak en alle bijbehorende faciliteiten om flexibel en op elke locatie te kunnen werken
 • Maandelijkse mobiliteitsvergoeding die je kunt gebruiken voor een lease auto of bruto uit kunt laten keren.

Vragen over deze vacature?

Neem contact op met Alexander Wielemaker

 alexander.wielemaker@capgemini.com

 +31621474398

Back to top
Cancel