Company
Capgemini
Type
Vacancy
Location
Utrecht
Sector
Consultancy
Required language
Dutch, English
Website
www.werkenbijcapgemini.nl

Description

The best way to predict the future is to invent it! Wij helpen klanten met het beantwoorden van belangrijke en complexe vraagstukken. Dat doen we door het bouwen van concrete Minimum Viable Products (MVP’s) en door klanten ‘the art of the possible’ te laten zien. Als Junior Consultant Data Management help je onze klanten in het formuleren van data ambities en strategieën, en je ondersteunt bij de inrichting van de data management organisatie. De roadmap die jij helpt definieren, stippelt het pad uit dat klanten een richtlijn geeft voor onder andere de invulling van rollen, verantwoordelijkheden en datakwaliteit.

Wat je zoal doet:

 • Je voert een Data Maturity Assessment uit door interviews af te nemen bij stakeholders in de verschillende lagen van een organisatie.
 • Je helpt bij het opstellen en presenteren van datagedreven ambities & strategieën.
 • Je adviseert over de inrichting van de data governance organisatie en haar manier van werken.
 • Je stelt profielen en persona’s op voor datarollen en helpt bij de ontwikkeling van data management processen (denk bijvoorbeeld aan data catalogues).
 • Je bespreekt de roadmap met de business en IT afdelingen en definiteert vervolgacties.

Wat jij ons brengt

Je beschikt over een bewezen vermogen om complexe vraagstukken snel te analyseren en scherpe oplossingen te genereren. Daarom ben je ook nieuwsgierig en durf je anders te denken. Je wilt continue blijven leren en hebt daarom een visie op het vakgebied. Zelfstandig vaar je jouw koers en daarbij ga je altijd voor het beste resultaat. Ook sta je open voor reizen en werken in het buitenland. Wat je nog meer meebrengt?

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding met uitstekende studieresultaten. Opleidingen die goed aansluiten zijn bedrijfseconomisch georiënteerd met kwantitatieve vakken, zoals statistiek en/of modelleren.
 • Je hebt al enige ervaring met datavraagstukken in een business context.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; Duits is een pré.

Wat motiveert jou?

Natuurlijk gooien wij jou niet meteen in het diepe. Je start namelijk eerst met een intensief opleidingsprogramma van The Institute in Berlijn. Binnen enkele maanden word je klaargestoomd voor het echte werk waarna je aan de slag gaat met verschillende klantprojecten. Ook na The Institute krijg je bij ons alle vrijheid om te blijven groeien, bijvoorbeeld naar een senior rol. Zo kun je verschillende trainingen volgen via de Capgemini University op een unieke locatie in Parijs of via onze Capgemini Academy.

Wat wij jou bieden

Als management consultant ga je aan de slag binnen het team Insights Driven Business Innovation. We houden elkaar scherp, maar staan altijd klaar voor kennisdeling en voor elkaar. Het team is grotendeels zelf organiserend en is bereid om samen nét dat beetje extra te leveren bij de klant. Onze personeelsvereniging Escape en onze young professional community Next organiseren regelmatig verschillende toffe activiteiten. Denk aan borrels, een jaarlijkse zeilcompetitie en wintersportvakantie. Genoeg te doen dus! Wat je daarnaast nog meer kunt verwachten?

 • Direct een vast contract en passend salaris.
 • 26 vakantiedagen en vakantiegeld.
 • Een premievrij pensioen met de mogelijkheid om zelf ook in te leggen.
 • Een laptop, simkaart en connectiviteitsvergoeding. Zo kun je vanaf iedere plek werken.
 • En een vergoeding voor je reiskosten. Deze mobiliteitsvergoeding kun je inzetten voor een leaseauto, NS businesscard of bruto laten uitkeren.

Ben jij de nieuwe Junior Consultant Data Strategy & Management?

Krijg jij energie van continue uitdaging en ben je op zoek naar een steile leercurve? Wil je een duik nemen in de wereld van Big Data en Data Management? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet!

Meer informatie over Capgemini Invent vind je onder management consulting of lees de verhalen van onze collega's.

Vragen over deze vacature?

Neem contact op met Alexander Wielemaker

 alexander.wielemaker@capgemini.com

 +31621474398

Back to top
Cancel