Company
Capgemini
Type
Vacancy
Location
Utrecht
Sector
Consultancy, Data Science
Required language
Dutch, English
Website
www.werkenbijcapgemini.nl

Description

We leven in het tijdperk van Big Data, maar hoe geven we betekenis aan de tonnen informatie die voorhanden is? Hoe voorspelt klant X, een groot retail bedrijf, hoeveel werknemers ze per dag moeten inzetten op alle vestigingen over heel de wereld? Hoe bepaalt klant Y de optimale treinlengte voor personenvervoer op elk moment van de dag? Hoe past klant Z de bevoorradingsduur van een mammoettanker in de haven aan de personeelsplanning aan? Jouw kennis en creativiteit vormen de grondslag voor een schets van de veranderende toekomst van onze klanten.

Jouw uitdaging als Junior Consultant Data Science & Analytics

The best way to predict the future is to invent it! Wij helpen klanten met het beantwoorden van belangrijke en complexe vraagstukken. Dat doen we door het bouwen van concrete Minimum Viable Products (MVP’s) en door klanten ‘the art of the possible’ te laten zien. Als Junior Consultant Data Science & Analytics los je klantvragen op met behulp van modellen en analysetechnieken die onderdeel uitmaken van grote business transformaties. Het mooie is dat we binnen ons multidisciplinaire team en in samenwerking met de AI Garage alle capaciteiten in huis hebben om de oplossing ook echt te maken. We bieden jou daarom de mogelijkheid om jezelf te ontplooien als business analist of data scientist.

Wat je zoal doet als business analist:

 • Je ontwikkelt business strategieën en helpt organisaties te transformeren.
 • Je bent de schakel tussen de klant en onze data scientist en spreekt dus de taal van de business en de data science.
 • Je neemt interviews af bij mensen in de verschillende lagen van de klantorganisatie om inzicht te krijgen in het probleem en om de resultaten van de analyses te verifiëren.
 • Je stelt hypotheses op aan de hand van je bevindingen en interpreteert de analyseresultaten samen met de data scientist.
 • Je bespreekt de resultaten met de business en kijkt hoe het proces in een KPI dashboard kan worden ingericht om structurele veranderingen te realiseren.

Wat je zoal doet als data scientist:

 • Je ontwikkelt uiteenlopende (predictieve) modellen om risico’s, optimalisaties en simulaties in kaart te brengen.
 • Je test hypotheses met interne en externe data en interpreteert de analyseresultaten samen met de business analist.
 • Je helpt bij het identificeren van potentiële problemen en verbetermogelijkheden.
 • Je helpt de business analist met het definiëren van vervolgacties.
 • Je verkent hoe het proces kan worden ingericht in een dashboard.

Wat jij ons brengt

Je beschikt over een bewezen vermogen om complexe vraagstukken snel te analyseren en scherpe oplossingen te genereren. Daarom ben je ook nieuwsgierig en durf je anders te denken. Je wilt continue blijven leren en hebt daarom een visie op het vakgebied. Zelfstandig vaar je jouw koers en daarbij ga je altijd voor het beste resultaat. Ook sta je open voor reizen en werken in het buitenland. Wat je nog meer meebrengt?

Als business analist:

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding met uitstekende studieresultaten. Opleidingen die goed aansluiten zijn bedrijfseconomisch georiënteerd met kwantitatieve vakken, zoals statistiek en/of modelleren.
 • Je hebt al enige ervaring met datavraagstukken in een business context.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; Duits is een plus.

Als data scientist:

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding met uitstekende studieresultaten. Opleidingen die goed aansluiten zijn kwantitatief georiënteerd met vakken in statistiek en/of modelleren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld (Toegepaste) Wiskunde, (Toegepaste) Natuurkunde, Econometrie, Marketing intelligence.
 • Je hebt professionele ervaring met Excel en modellerings- en analyse-instrumenten, zoals SAS, SPSS, R, Matlab, Python.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; Duits is een plus.

Wat motiveert jou?

Natuurlijk gooien wij jou niet meteen in het diepe. Je start namelijk eerst met een intensief opleidingsprogramma van The Institute in Berlijn. Binnen enkele maanden word je klaargestoomd voor het echte werk waarna je aan de slag gaat met verschillende klantprojecten. Ook na The Institute krijg je bij ons alle vrijheid om te blijven groeien, bijvoorbeeld naar een senior rol. Zo kun je verschillende trainingen volgen via de Capgemini University op een unieke locatie in Parijs of via onze Capgemini Academy.

Wat wij jou bieden

Als management consultant ga je aan de slag binnen het team Insights Driven Business Innovation. We houden elkaar scherp, maar staan altijd klaar voor kennisdeling en voor elkaar. Het team is grotendeels zelf organiserend en is bereid om samen nét dat beetje extra te leveren bij de klant. Onze personeelsvereniging Escape en onze young professional community Next organiseren regelmatig verschillende toffe activiteiten. Denk aan borrels, een jaarlijkse zeilcompetitie en wintersportvakantie. Genoeg te doen dus! Wat je daarnaast nog meer kunt verwachten?

 • Direct een vast contract en passend salaris.
 • 26 vakantiedagen en vakantiegeld.
 • Een premievrij pensioen met de mogelijkheid om zelf ook in te leggen.
 • Een laptop, simkaart en connectiviteitsvergoeding. Zo kun je vanaf iedere plek werken.
 • En een vergoeding voor je reiskosten. Deze mobiliteitsvergoeding kun je inzetten voor een leaseauto, NS businesscard of bruto laten uitkeren.

Ben jij de nieuwe Junior Consultant Data Science & Analytics?

Krijg jij energie van continue uitdaging en ben je op zoek naar een steile leercurve? Wil je een duik nemen in de wereld van Big Data en Business Analytics? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet!

Meer informatie over Capgemini Invent vind je onder management consulting of lees de verhalen van onze collega's.

Vragen over deze vacature?

Neem contact op met Alexander Wielemaker

 alexander.wielemaker@capgemini.com

 +31621474398

Back to top
Cancel