Company
Capgemini
Type
Vacancy
Location
Utrecht
Sector
Banking, Consultancy, Financial Risk Management
Required language
Dutch, English
Website
www.werkenbijcapgemini.nl

Description

De financiële dienstverlening is waarschijnlijk een van de sectoren die aan de voorhoede van veel digitale innovaties heeft gestaan en nog steeds staat. Hoe passen de grote financiële instellingen zich effectief en snel genoeg aan de veranderende regulatoire vereisten voor hun kernprocessen aan? Hoe kunnen banken gebruik maken van de nieuwe wetgeving rondom Open Banking zoals PDS2? Hoe kunnen banken de grote hoeveelheid beschikbare data tot nut maken en daarbij tegelijkertijd bewust blijven van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid? Wij richten ons op de regulatoire en datagedreven business transformaties binnen de financiële dienstverlening om zodoende synergie te realiseren: omzetgroei.

Jouw uitdaging als Junior Consultant Data, Finance, Risk & Regulatory

Data is onmisbaar geworden in het dagelijks reilen en zeilen van financiële instellingen. Je gaat aan de slag met de compliance, financiële of de regulatoire functies van banken, verzekeringsmaatschappijen en andere instellingen. Daarom doen wij vanuit diverse strategische opdrachten voor onze klanten een beroep op jouw zakelijke kennis. Je zal werken in een multidisciplinair team en aanvullend bijdragen aan de ontwikkeling van content en onze commerciële activiteiten. Training & development is een belangrijk onderdeel van je dagelijkse werkzaamheden.

Wat je zoal doet:

 • Je verkent oplossingen voor regulatoire vraagstukken zoals BCBS 239, IFRS 17, AML, Basel IV, en PSD2.
 • Je verbetert de presentatie en betrouwbaarheid van de rapportages voor bank- en verzekeraarspecifieke risicostrategieën en sturing.
 • Je vereenvoudigt en versterkt data governance, data kwaliteit en data landschappen.
 • Je ontwikkelt en optimaliseert risicomodellen voor regulatoire informatiedoeleinden.
 • Je adviseert over de mogelijkheden van Next Generation Compliance in Open Banking.

Wat jij ons brengt

Je bent een conceptueel denker, analytisch sterk en daarnaast neem je gestructureerde werkwijze met je mee. Je hebt een ‘make it happen’ mentaliteit en vindt het leuk om presentaties te geven. Verder ben je goed in staat om je ideeën op een enthousiaste wijze over te brengen. Ook sta je open voor reizen en werken in het buitenland. Wat je nog meer meebrengt?

 • Je hebt een universitaire opleiding & master afgerond in de richting van Econometrie, Finance, Wiskunde of Rechten.
 • Je hebt al een beetje ervaring opgedaan in de financiële dienstverlening.
 • Heb je al enige expertise in Innovative Data Management, Accounting & Reporting Innovation, Risk & Regulatory Intelligence of Next Generation Compliance? Dat is een sterk pluspunt!
 • Je spreekt en schrijft uitstekend Nederlands en Engels. Kennis van een derde taal, zoals Duits, is ook een plus.

Wat motiveert jou?

Natuurlijk gooien wij jou niet meteen in het diepe. Je start namelijk eerst met een intensief opleidingsprogramma van The Institute in Berlijn. Binnen enkele maanden word je klaargestoomd voor het echte werk waarna je aan de slag gaat met verschillende klantprojecten. Ook na The Institute krijg je bij ons alle vrijheid om te blijven groeien, bijvoorbeeld naar een senior rol. Zo kun je verschillende trainingen volgen via de Capgemini University op een unieke locatie in Parijs of via onze Capgemini Academy.

Wat wij jou bieden

Het team Data, Finance, Risk & Regulatory maakt deel uit van de open en innovatieve cultuur binnen Capgemini Invent. Persoonlijke ontwikkeling, ambitie, coaching en sterke samenwerking zijn aspecten die sterk zijn ingebed in ons team. We bieden uitstekende carrièreperspectieven en opleidingsmogelijkheden van wereldklasse zowel binnen Capgemini Global als in het financiële domein. Hard werken en tijd voor plezier tijdens teamevenementen gaan hand in hand. Onze personeelsvereniging Escape en onze young professional community Next organiseren regelmatig verschillende toffe activiteiten. Denk aan borrels, een jaarlijkse zeilcompetitie en wintersportvakantie. Genoeg te doen dus! Wat je daarnaast nog meer kunt verwachten?

 • Direct een vast contract en passend salaris.
 • 26 vakantiedagen en vakantiegeld.
 • Een premievrij pensioen met de mogelijkheid om zelf ook in te leggen.
 • Een laptop, simkaart en connectiviteitsvergoeding. Zo kun je vanaf iedere plek werken.
 • En een vergoeding voor je reiskosten. Deze mobiliteitsvergoeding kun je inzetten voor een leaseauto, NS businesscard of bruto laten uitkeren.

Ben jij de nieuwe Junior Consultant Data, Finance, Risk & Regulatory?

Krijg jij energie van continue uitdaging en ben je op zoek naar een steile leercurve? Wil je een duik nemen in de wereld van data en financiële instellingen? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet!

Meer informatie over Capgemini Invent vind je onder management consulting of lees de verhalen van onze collega's.

Vragen over deze vacature?

Neem contact op met Alexander Wielemaker

 alexander.wielemaker@capgemini.com

 +31621474398

Back to top
Cancel