Company
Capgemini
Type
Internships
Location
Utrecht
Sector
IT
Required language
Dutch, English
Website
www.werkenbijcapgemini.nl

Description

In Nederland hebben we het best goed voor elkaar. Maar zowel de overheid en het bedrijfslevens zoekt continu mogelijkheden hoe het nóg beter kan. Er wordt tenslotte ook steeds meer van hen verwacht. Niet alleen door de consument, maar ook vanuit maatschappij in zijn algemeen. Kunnen onze technologieën organisaties helpen bij het oplossing van hun vraagstukken?

Jouw uitdaging als stagiair

De maatschappij verandert razendsnel. Consumenten krijgen meer en meer prikkels en met het aantal mogelijkheden dat steeds verder groeit, wordt het lijstje met regels ook langer. Hoe kunnen we handiger controleren op het naleven van wet- & regelgeving? Hoe maak je kunst en cultuur toegankelijker? En wat kunnen we doen om het aantal files te verminderen? Het zijn slechts een aantal vraagstukken waar organisaties mee te maken hebben. Slimme IT-oplossingen kunnen in veel van deze gevallen een positieve bijdrage leveren, maar dan moeten organisaties wel weten waar ze moeten zoeken. En hoe ze het kunnen inzetten. Ga jij onze opdrachtgevers hierbij helpen?

Wat jouw opdracht bijvoorbeeld kan zijn:

 • Prinses Maxima Centrum
  Wat is er mooier dan je kennis en kunde rondom Informatie Technologie te kunnen inzetten om kinderen die getroffen worden door deze nare ziekte te kunnen ondersteunen. Jouw rol wordt het inzetten van de modernste technologie bij het Prinses Maxima Centrum. Wat kunnen we doen om de ondersteuning (zowel in de operatie als richting de kinderen en hun ouders) te verbeteren met de nieuwste mogelijkheden die IT biedt. Denk aan:

  -          Artificial Intelligence. Kunnen we data gebruiken om de behandeling nog beter te maken (hier gaat het uiteraard niet om de directe medische behandeling, daarvoor is zeer specifieke kennis nodig, maar om meer algemene zaken).

  -          VR en AR. Kunnen we deze technieken inzetten om kinderen en ouders beter inzicht te geven. Of beter voor te bereiden.

  -          IoT. Ook hier hoe kunnen we dit gebruiken. Niet in de directe medische zorg, maar alles er omheen.

  Momenteel is er al een aantal stagiaires bezig. De exacte invulling van de vervolgstages zal afhangen van de resultaten van de huidige stagiaires.

  In ieder geval zal je vooral werken aan het maken van prototypes waarmee bekeken kan worden of de gekozen technologie mogelijkheden biedt. Je begrijpt dat we niet gelijk dingen gaan uitproberen op zieke kinderen.
 • Centraal Museum
  Het Centraal Museum wil in de toekomst zijn uitgebreide collectie laten zien vanuit verschillende gezichtspunten. De bezoeker gaat de mogelijkheid krijgen om vanuit die gezichtspunten zelf op onderzoek uit te gaan. Zodat er voor hem nieuwe inzichten en nieuwe combinaties ontstaan. De uitdaging zit in de productie van aantrekkelijke content én in het overtuigen van bezoekers dat ze dit niet mogen missen. Omdat er weinig fysieke ruimte en mankracht is om bij binnenkomst van het museum deze nieuwe “Caleidoscoop” aan de man te brengen, bestaat de kans dat bezoekers het overslaan. Halverwege een bezoek is de kans mensen nog te interesseren erg klein. Daarom is een aandacht trekkend, aantrekkelijk eerste touchpoint nodig. Dit touchpoint moet bezoekers overtuigen dat het leuk én makkelijk is de “Caleidoscoop” te volgen, sterker nog, dat die onmisbaar is voor hun bezoek. Dit gaan we samen met het museum realiseren door middel van een ontwerp en een werkend prototype. Wat we zoeken zij UX studenten die helpen dit eerste touchpoint te ontwerpen en een aantal IT studenten die een eerste werkende prototype gaan bouwen.

  Hier zijn al een aantal stagiairs mee bezig. Afhankelijk van de uitkomst gaan we bekijken hoe we de opdracht vanaf februari gaan invullen.
 • WT Interactive
  WT interactive is een start up partner van Capgemini. Samen met ons ontwikkelen ze een zeer bijzonder interactief “Storytelling” platform. Begin 2018 is daar door middel van een aantal studenten al een zeer voortvarende start mee gemaakt. We zoeken nu een IT studenten met kennis van netwerken, systeemontwerp en -installatie. Studenten die in staat zijn om bestaande software als basis te nemen, een passende architectuur voor het systeem te bepalen en systeemoptimalisatie uit te voeren met een focus op robuustheid. Er wordt gewerkt met Angular, NodeJS, Typescript en Loopback.

  We hebben ruimte voor meerdere stagiaires op het gebied van system engineering:

  -          De ontwikkeling van het portal: single sign-on maken, actieve directory en delen met collega’s mogelijk maken.

  -          Complete beveiliging van het platform, van analyse tot advies en implementatie.

  -          Ontwikkeling van datastromen en structuren van de databases. Van analyse, advies tot implementatie.

  En we hebben ook mogelijkheden voor een aantal stagiaires op het gebied van system development:

  -          Het maken van een u200bu200binteractieve en beheersbare SVG door middel van Angular. Het platform en de editor van Storytemple naar een hoger niveau tillen door een eigen bestandsindeling te maken.

  -          Het creëren van een functionaliteit waarbij Storytemple hoogwaardige SVG-presentaties op een efficiënte en effectieve manier kan bouwen.

  -          Het bouwen van de workshopfunctionaliteit binnen Storytemple. Een digitale Brown Paper Session maken met mobiele apparaten en een smart board (ervaring met Ionic heeft de voorkeur).

  -          Integratie van externe gegevens / informatiebronnen op het platform om Storytemple van waarde te maken voor de educatieve markt.

Wat jij ons brengt

Je bent een hbo of wo student, minimaal 5 maanden beschikbaar en op zoek naar een afstudeerstage vanaf eind januari/ begin februari. Alleen koffie halen en kopiëren is niet jouw idee van een ideale stage. Jij wil juist nieuwe dingen ontdekken, meewerken aan grote projecten en écht de handen uit de mouwen steken. Dus... wat wordt jouw opdracht?

Deze stage is interessant voor studenten met een technische opleiding, zoals informatica, Engineering, Design & Innovation of game development én met een groot CSR gevoel.

Wat wij jou bieden

Allereerst natuurlijk een omgeving waarin je veel kan leren, maar ook zelf veel initiatief mag nemen. Je komt terecht in een fijne werksfeer met collega’s die graag kennis delen en elkaar helpen. Daarbij wordt hard werken zeker beloond. Want we hebben vrijwel altijd de intentie om afstudeerders na hun studie een interessante loopbaan aan te bieden. Wat je nog meer kunt verwachten?

 • Een mooie stagevergoeding van €500,- bruto per maand.
 • Een laptop die je mag gebruiken voor je stageopdracht.
 • En anderhalve betaalde verlofdag per maand.

Ben jij de nieuwe stagiair bij Capgemini?

Werd jij helemaal enthousiast bij het lezen van de opdrachten? En ga je graag binnen een van de onderzoeksgebieden aan de slag? Stuur ons jouw sollicitatie en wij maken graag kennis met jou. Vertel ons in je sollicitatie meteen welke opdracht of interesse jouw voorkeur heeft.

Vragen over deze vacature?

Neem contact op met Elise Lakerveld

 elise.lakerveld@capgemini.com

 +31621414815

Back to top
Cancel