Company
Capgemini
Type
Internships
Location
Utrecht
Sector
Data Science, IT
Required language
Dutch, English
Website
www.werkenbijcapgemini.nl

Description

Internet of Things. Smart robotics. Kwamtum computing. Organisaties zijn met deze begrippen inmiddels al aardig bekend. Maar hoe het werkt en wat zij er nu echt mee kunnen? Dat is vaak de grote vraag. Tijd dus voor een interactieve workshop of spectaculaire game die de technologie tot de verbeelding laat spreken.

Jouw uitdaging als stagiair

De technologie staat niet stil. Dat betekent dat we dus regelmatig onze collega’s en opdrachtgevers moeten bijpraten over de laatste ontwikkelingen en innovaties. Wat is de nieuwe innovatie bijvoorbeeld, wat doet het en waarvoor kan het ingezet worden? Zoals je misschien zelf tijdens je studie wel merkt, zijn saaie presentaties niet heel effectief. Daarom zoeken we een toffe workshop, demo en game om anderen de technologie écht te laten ervaren. En jij gaat deze ontwikkelen.

Mogelijke onderwerpen:

 • Machine Learning: Hoe leert een computer?
 • Virtual Reality: Hoe maak je een echte indrukwekkende ervaring?
 • Blockchain: Aan de slag met de Bitcoin technologie en bouw je eigen slimme contract.
 • Augmented Reality: Hoe voeg je dingen toe aan de werkelijkheid?
 • Robots: Zelf programmeren (en waarom het totaal niet lijkt op de robots uit de film).
 • Big Data: Wat kan je uit een heleboel data halen?
 • IoT: Hoe werken sensoren en wat kan je daaruit halen?
 • Kwantumcomputers: Wat kunnen ze eigenlijk?

Wat jij ons brengt

Je bent een hbo of wo student, minimaal 5 maanden beschikbaar vanaf eind januari/ begin februari en op zoek naar een afstudeerstage. Alleen koffie halen en kopiëren is niet jouw idee van een ideale stage. Jij wil juist nieuwe dingen ontdekken, meewerken aan grote projecten en écht de handen uit de mouwen steken. Dus... wat wordt jouw opdracht?

Deze stage is ook interessant voor studenten met een opleiding in de richting van nieuwe media of een kunstopleiding. Hierbij moet je wel bereid zijn om je verder te verdiepen in het onderwerp en de technologie en affiniteit hebben met IT.

Wat wij jou bieden

Allereerst natuurlijk een omgeving waarin je veel kan leren, maar ook zelf veel initiatief mag nemen. Je komt terecht in een fijne werksfeer met collega’s die graag kennis delen en elkaar helpen. Daarbij wordt hard werken zeker beloond. Want we hebben vrijwel altijd de intentie om afstudeerders na hun studie een interessante loopbaan aan te bieden. Wat je nog meer kunt verwachten?

 • Een mooie stagevergoeding van €500,- bruto per maand.
 • Een laptop die je mag gebruiken voor je stageopdracht.
 • En anderhalve betaalde verlofdag per maand.

Ben jij de nieuwe stagiair bij Capgemini?

Werd jij helemaal enthousiast bij het lezen van de opdrachten? En ga je graag binnen een van de onderzoeksgebieden aan de slag? Stuur ons jouw sollicitatie en wij maken graag kennis met jou. Vertel ons in je sollicitatie meteen welke opdracht of interesse jouw voorkeur heeft.

Vragen over deze vacature?

Neem contact op met Elise Lakerveld

 elise.lakerveld@capgemini.com

 +31621414815

Back to top
Cancel