Company
De Nederlandsche Bank
Type
Internships
Location
Amsterdam
Required language
Dutch, English
Website
https://www.dnb.nl/werken-bij/

Description

Zit jij in de laatste fase van je studie econometrie, actuariaat of andere kwantitatief georiënteerde studie zoals wiskunde en heb je affiniteit met kwantitatieve materie en financiële risico’s? Wil jij in korte tijd veel leren over pensioenen, verzekeren en beleggen en de financiële risico’s die daarmee gepaard gaan? Dan is deze stage iets voor jou!

Zo doe je dat als stagiair bij DNB

DNB ontvangt een heleboel gegevens van pensioenfondsen en verzekeraars. Als stagiair help je collega’s om deze te analyseren en risico’s analyseren.

Wat ga je precies doen?

  • Uitvoeren van sector brede analyses op een specifiek risico, zoals renterisico of valutarisico.
  • Opbouwen van analyse tools en dashboards, ter ondersteuning van toezichthouders.

Hier doe je dat

Je gaat stagelopen bij het Expertisecentrum Financiële Risico’s Pensioenfondsen, kortweg FRP. Binnen onze afdeling staat teamwork hoog in het vaandel en je collega’s zijn altijd bereid jou nieuwe dingen te leren. FRP is verantwoordelijk voor de beoordeling van onder meer de financiële opzet, het beleggingsbeleid en het risicomanagement van instellingen. Zo is de afdeling betrokken bij beleggingsonderzoeken, de evaluatie van herstelplannen van pensioenfondsen en de beoordeling van interne modellen voor Solvency II. FRP bestaat uit een betrokken en enthousiast team van kwantitatieve specialisten, uiteenlopend van beleggingsdeskundigen, risk managers tot actuariële experts.

Dit breng je mee

Je bent enthousiast, analytisch sterk en bezit schriftelijk en mondeling over goede communicatieve vaardigheden. Door jouw affiniteit met onderzoeken, “hands-on” mentaliteit en leergierigheid pik je zaken snel op.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

  • Je bent een wo-student in de eindfase van je master econometrie of actuariaat of andere kwantitatief georiënteerde studie zoals wiskunde.
  • Je bent handig met data(analyses) en in staat kwantitatieve materie snel te doorgronden.
  • Kennis van de pensioen- en verzekeringssector is een pre, maar absoluut geen must. Nieuwsgierigheid naar de sector is wel belangrijk!
  • Je bent beschikbaar voor een stage van 3 tot 6 maanden, bij voorkeur 36 uur per week. De startdatum van deze stage is flexibel.

Dit bieden we je

Een stage midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken organisatie, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. Dit allemaal in hartje Amsterdam, dus prima per openbaar vervoer bereikbaar!

  • Een stagevergoeding van € 570,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek.
  • Als je geen ov-jaarkaart hebt ontvang je een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
  • 8% vakantietoeslag over de totale stagevergoeding van je hele stageperiode.
  • Een 36-urige werkweek met variabele werktijden, je kunt bijvoorbeeld 4 dagen van 9 uur werken.

Solliciteer nu!

Wil jij als stagiair werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag een motivatiebrief, je complete cv en relevante cijferlijsten via onze website.

Back to top
Cancel