Company
EY
Type
Vacancy
Location
Groningen
Sector
IT
Language
Dutch, English
Website
http://www.ey.com/NL/nl/Home

Description

Bij EY Technology Risk in Groningen vinden wij ons vak het mooiste dat er is. Met alle nieuwe technologische ontwikkelingen is ons vakgebied continu in beweging. Onze belangrijkste werkzaamheden bestaan uit IT-Audit werkzaamheden: het beoordelen van de inrichting, beheersing, beveiliging, en effectiviteit van IT systemen- en processen. Doordat bedrijven IT-systemen steeds breder inzetten, is ons werkveld heel dynamisch. Als IT-auditor leer je bedrijven in al hun facetten kennen en ben je in staat jouw kennis toe te passen in verschillende sectoren.

De uitdaging

Als IT-auditor beoordeel je de beveiliging en effectiviteit van de IT-systemen en -processen, vaak ter ondersteuning van de jaarrekeningcontrole. Je werkt samen met de financiële auditors in diverse teams bij een veelheid van klanten in diverse sectoren. Je gaat in gesprek met de klant en duikt de systemen in om zo deze systemen en de financiële administratieprocessen kritisch te beoordelen op betrouwbaarheid Je beweegt je op het snijvlak van bedrijfskunde, IT en Finance. Je zult je kennis van deze drie vakgebieden in snel tempo uitbreiden en de steeds belangrijkere schakel worden tussen finance en IT.

Jouw verantwoordelijkheden

Voor deze rol zoeken wij HBO en WO afgestudeerden die kritisch en analytisch van aard zijn. Het is een vereiste dat jij beschikt over IT-kennis of -affiniteit. Het werk zal voor het grootste deel in teams worden uitgevoerd, ook samen met onze financiële auditors. Ons beroep wordt steeds relevanter: door de toenemende afhankelijkheid van IT, leveren wij een substantiële bijdrage aan de zekerheid van de jaarrekening. Omdat het werk een steile leercurve kent is een leergierige aard en gezonde ambitie een absolute vereiste.

Jouw profiel
We maken graag kennis met je indien jij:

 • Een studie hebt afgerond op op HBO/WO niveau in ICT, BIM, Bedrijfseconomie, Informatiekunde, of Accountancy én affiniteit hebt met IT en finance;
 • Een proactieve en flexibele werkhouding hebt;
 • Zeer leergierig bent;
 • Beschikt over een kritisch en verantwoordelijk vermogen;
 • Makkelijk werkt in teamverband;
 • Uitstekende Nederlandse en Engelse taalvaardigheden hebt, zowel mondeling als schriftelijk.

Wat EY jou kan bieden
Bij EY staat training en ontwikkeling voorop. Wij investeren graag in jou en jouw kennis, dat bepaalt immers de kwaliteit van onze diensten. Je wordt gecoacht en neemt daarbij zelf de regie over je mogelijkheden en kansen. Daarnaast bieden we je:

 • Een uitdagende en enerverende baan in een snel veranderende innovatief vakgebied;
 • Ruimte voor persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling;
 • De mogelijkheid om door te studeren in de vorm van een gelieerde MSc RE-opleiding;
 • Vrijheid en flexibiliteit om je rol uit te oefenen op de manier die het beste bij jou past;
 • Internationaal georiënteerde trainingsprogramma’s op zowel hard- als softskill niveau;
 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Stage mogelijkheden

Binnen EY Assurance is de IT Audit groep op zoek naar enthousiaste stagiaires. Voor deze stage komen wij graag in contact met mensen met een WO achtergrond, variërend van Informatica tot (Technische) Bedrijfskunde, Accountancy en Bedrijfseconomie. Indien je affiniteit hebt met informatisering ben je van harte welkom bij onze organisatie! Je bent (zowel mondeling als schriftelijk) communicatief vaardig, ook in het Engels. Je hebt een proactieve, flexibele werkhouding en een goed analytisch en kritisch vermogen. Tot slot werk je goed in teamverband. Wij bieden een inspirerende werkomgeving, waar collegialiteit en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Je ontvangt een stagevergoeding van €750 per maand conform aan het aantal dagen dat je stage loopt.

De onderstaande opsomming geeft een aantal voorbeelden van onderwerpen voor mogelijke stage opdrachten. Natuurlijk mag je ook zelf met een goed idee komen.

•           Opzetten van een controleraamwerk op basis van een proces of systeemanalyse.

•           De impact van een bepaalde technologie op IT beheersing (bijvoorbeeld Robotics, Artificial Intelligence Cloud, Virtualisatie, BYOD).

•           IT Benchmark op een specifiek onderwerp of binnen een bepaalde sector.

•           Opzet van een Data Analyse raamwerk op basis van een proces of systeemanalyse.

•           De veranderende rol van IT in de accountantscontrole.

•           Opzetten van een testaanpak op basis van een analyse van grote ERP systemen (Oracle, Navision, AX).

Interesse?
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Crystle Cairo, Recruiter, via crystle.cairo@nl.ey.com of +31 (0) 6-21 25 13 98. Wil je meteen solliciteren? Dat kan natuurlijk ook via onderstaande link.

Onderdeel van de sollicitatieprocedure zijn een assessment en een Pre Employment Screening (PES). Een PES houdt in: controle op je identiteitsbewijs en diploma's, Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en een verklaring van EY met betrekking tot betrouwbaarheid bij indiensttreding.

Make your mark. Apply now!

Back to top
Cancel