Company
Capgemini
Type
Vacancy
Location
Utrecht
Sector
Actuary, Consultancy
Language
Dutch, English
Website
www.werkenbijcapgemini.nl

Description

Afstudeeropdracht Financial Risk & Compliance

Bedrijfsprofiel
De afdeling Financial Risk & Compliance bij Capgemini Consulting bestaat uit een team van gedreven mensen met diepgaande kennis van en een duidelijke en kritische visie op risico management. Wij richten ons bij klanten op de invoering, verbetering en operationele uitvoering van risicomanagement en kapitaal management. Hiermee draagt Capgemini Consulting bij aan de stabiliteit en bestuurbaarheid van financiële instellingen. Onze kracht ligt in de unieke combinatie van thought leadership op Financial Risk & Compliance gebied, gecombineerd met het op een pragmatische wijze toepassen van onze kennis bij klanten en deze te helpen de risk management functie binnen hun organisatie te optimaliseren.

Opdrachtomschrijving
Om in aanmerking te komen voor een afstudeeropdracht bij Financial Risk & Compliance verwachten we:

 • Een beschrijving van maximaal 2 pagina’s waarin je een voorstel doet voor een opdracht. Je opdracht kan betrekking hebben op Financial Risk (e.g. PD/LGD modellen, stress testing) of Compliance (e.g. Basel 3, Solvency II).
 • Een beschrijving van maximaal een halve pagina waarin je beschrijft op welke manier de opdracht een bijdrage levert aan de huidige literatuur, i.e., wat is de relevantie?

Binnen deze kaders krijg je de vrijheid een eigen onderwerp te kiezen. Profiel van de student:

 • Een student in de laatste fase van zijn of haar kwantitatieve opleiding (MSc of PhD). Uit de aard van onze werkzaamheden volgt dat een kwantitatieve achtergrond een duidelijke pre is. Opleidingen die goed kunnen aansluiten zijn bijvoorbeeld Econometrie, Wiskunde, Natuurkunde, Scheikunde, Informatica en Sterrenkunde;
 • Onderzoekservaring en rapportagevaardigheden met bijvoorbeeld MATLAB en/of SAS;
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; 
 • Een sterk analytisch vermogen;
 • Communicatief sterke vaardigheden.

Wat kun je bij ons verwachten?
Een interessante, open werkomgeving met de mogelijkheid kennis te maken met Capgemini als organisatie en als potentiële werkgever;

 • Een stagevergoeding van € 500,- bruto per maand;
 • Gebruik van een laptop gedurende de looptijd van de stageopdracht;
 • Anderhalve betaalde verlofdag per maand.
 • Een begeleider uit de Financial Risk & Compliance unit.
 • De mogelijkheid je onderzoek te presenteren bij interne Financial Risk & Compliance seminars.

Afstuderen bij Capgemini betekent bijna altijd dat wij ook de intentie hebben om jou een interessante loopbaan aan te bieden als je klaar bent. Daarom is het met positief resultaat afsluiten van onze selectiedag voorwaarde om deze afstudeeropdracht te gaan uitvoeren.

Interesse? Solliciteer dan direct via de button “Solliciteer op deze vacature” onderaan op de pagina of neem voor meer informatie telefonisch contact op met het Stagebureau via 06-29526344 of via email: stagebureau.nl@capgemini.com.

Back to top
Cancel